„Mimoza“ salotos su silke
Ingredientų paruošimas:30 m
Gaminimas:30 m
Viso:1 h
Porcijos:4
Kuchnia:sovietų
Patiekalas:užkandis

„Mimoza“ salotos su silke

Evelina

  

Ar esat ragavę sovietmečio šventinių stalų pažibą – „Mimoza“ salotas (mišrainė čia gal labiau)? Ji neturi nieko bendro su visiems nusibodusiomis brunch’o mimozomis.

Paprastai šį patiekalą gamina su bulvėmis, morkomis ir konservais, bet šįkart pristatau jums mano mamos versiją, kurioje nėra nei vieno iš šitų dalykų, tačiau yra… WAIT FOR IT… silkės! Geriausiai čia tinka ne itin sūri silkė be nesąmonių – aš naudojau VIČI tradicinę, kuri tokia ir yra.

Jums reikės:

  • 5 didesnių kiaušinių;
  • pakelio VIČI „Traditional“ silkės aliejujA;
  • 225 g fermentinio sūrio;
  • 60 g šaldyto sviesto;
  • 125 g full fat majonezo (jei jau kimšti arterijas, tai iki galo);
  • 1 balto svogūno galvos (galima pamarinuoti ar užplikyti karštu vandeniu, jei planuojate „Tinder“ date – aš nesu tokiame buvus)

Eiga:

  1. Išverdame kiaušinius (10 min.). Perpjauname juos per pusę ir atskiriame baltymus nuo trynių. 🥚
  2. Supjaustome kubeliais silkę ir svogūną pagal peilio galimybes (laukiu komentaro apie tai, kad peilį galima pagaląsti į molinį daiktą, puoduką ar dar ką nors 🥰).
  3. Kiaušinių trynius sutriname šakute (netarkuoju nes limpa prie tarkos, bet ir šiaip mėgstu šakutės metodą – pvz., šaltibams). Kitus ingredientus tarkuosime tiesiai į salotoms skirtą indą. Svarbu tarkuoti tarka, skirta morkoms tarkuoti (ne bulvėms ir ne burokėliams).
  4. Į salotoms paruoštą indą dedame produktus šia tvarka (kiek ingredientų, tiek atskirų sluoksnių): pradedame nuo tiesiai į indą tarkuojamų kiaušinio baltymų.
  5. Užtepame truputį majonezo ant viso paviršiaus.
  6. Ant viršaus užtarkuojame sūrio.
  7. Vėl užtepame truputį majonezo ant viso paviršiaus.
  8. Dedame sluoksnį kubeliais supjaustytos silkės filė.
  9. Ir vėl metas majonezui!
  10. Ar kokiam nors patiekalui kada nors pakenkė sviestas? Ne, todėl dabar ant visko užtarkuojame ir jo.
  11. Dedame svogūno sluoksnį.
  12. Atspėjote – ir vėl metas majonezui. Tik šįkart dedame jo kiek daugiau. :japanese_ogre:
  13. Ant viso grožio uždedame kiaušinio trynius ir uždengiame indą dangčiu ar plėvele.
  14. Mimozą laikome šaldytuve bent 2 valandas, bet dar skaniau būtų padaryti bado akciją ir valgyti tik kitą dieną – kaip ir šaltibarščius (laukiu komentaro sakančio, kad ne). Katorga atsipirks su kaupu. 🤤

Šios „Mimozos“ slaptas ginklas – sviestas ir tarkavimo būdas, kuris nepaisant naudojamo majonezo, salotas (cringe) padaro lengvomis ir orinėmis kaip Dikaprijo bučinys. Jei manote, kad jūsų žmona – per liekna, maitinkite ją šiomis lengvomis „salotomis“ kasdien ir sulauksite puikių rezultatų. Jei vis tik norite dietiškiau, ko „Evelinos kuchnia“ jokiais būdais nerekomenduoja, nedėkite majonezo ant kiekvieno sluoksnio. Svarbiausia – kad svogūnai eitų ant silkės… kažkodėl ¯_(ツ)_/¯ (mama taip sakė). 🐟

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Naminė „daktariška“ dešra Naminė šlapenkė
Kiaušiniškesnė ir traškesnė baltoji mišrainė Velykų stalui Balta mišrainė
Autentiškiausias mokyklinis plovas – pigiausi ingredientai ir daug meilės Mokyklinis plovas
Šventiniai šaltibarščiai su ikrais, Chalapos paprikomis, kaparėliais ir krienais: drąsiau, skonis – neįtikėtinas Šaltibarščiai