Šį receptą kažkada buvau įdėjusi į savo seną „Evelinos kuchnia“ blogą ir gerai pamenu, kad tie, kas pabandė, nesigailėjo ir prašė manęs atidaryti restoraną. OK, gal kokiais 2030-aisiais ir pavyks.
Jums reikės:
alyvuogių aliejaus;
1 skrebučio;
pusės mažo avokado;
1 kiaušinio;
0,25 paprikos (aš naudojau geltoną);
mėgstamo hot sauce (aš naudojau „Heinz Habanero Hot Sauce“);
chili flakes;
„Sriracha“ padažo
Eiga:
Na, duona skrudint visi mokam, avokadą sutrinti – turbūt irgi. Į avokado masę įvariau kelis lašus aštraus padažo ir šiek tiek druskos. Mase patepiau savo skrebutį.
Keptuvėje ant lašo alyvuogių aliejaus kelias minutes pakepinau juostelėmis supjaustytą papriką. Paprika keliauja ant sumuštinio.
Kiaušinio norėjau traškaus, todėl aliejuotą keptuvę kaitinau iki tol, kol pasimatys pirmi dūmai. Ant keptuvės užmetam kiaušą – jis leis visokius garsus ir fejerverkus.
Neuždengtą kiaušą taip čirškinam kokias 4 minutes – tol, kol baltymas pasieks padoraus iškepimo ribas. Kiaušinį paprieskniuojame čiliu ir druska. Iškepusio kiaušinio apačia bus auksinė-ruda ir traški it čipsas, o trynys liks skystas.
Kiaušą uždedam ant sumuštinio ir, jei pageidaujam papildomo aštrumo ir skonio, ant jo dar užvarom „Sriracha“ padažo. Aš asmeniškai pageidauju, nes mėgstu valgyt sūrokai ir aštrokai.