Geriausios bulvytės ever
Ingredientų paruošimas:20 m
Gaminimas:2 h
Viso:2 h 20 m
Porcijos:2
Kuchnia:belgų 🇧🇪
Patiekalas:garnyras užkandis

Geriausios bulvytės ever

Evelina

  

Ar valgomos restorane, ar greito maisto skylėje, ar namuose – bulvytės vienas dažniausiai nuviliančių maisto davinių žinomų žmogui. Bet vienas toks Robertas Svetlauskas pasidalino su manimi geriausių bulvyčių receptu. Sakė, kad tokias ruošia prie Fish & Chips. Jos panašios į tas, kurias ryjame besilankydami Belgijoje ar Nyderlanduose.

Jums reikės:

  • bulvių (sakyčiau, žmogui kokių 300 gramų reiktų);
  • aliejaus (pvz., saulėgrąžų);
  • druskos;
  • kantrybės

Eiga:

  1. Stambiai supjaustytas bulves (žr. nuotrauką) apverdame lengvai pasūdytame vandenyje tol, kol beveik išvirs.
  2. Sudedame bulves ant skardos ir užšaldome. Valandėlės užteks.
  3. Įkaitintame aliejuje (jei norime būti fancy – anties taukuose) kepame bulves. Ne iki rudumo, o iki valgomumo. Dar kartą sudedame jas ant skardos ir leidžiame joms atvėsti.
  4. Po pusvalanduko kepame bulves aliejuje ar taukuose antra kartą tol, kol taps aukso spalvos.
  5. Pasūdome ir kertame.

Dalinkitės su likimo draugais, gyvenančiais užsienyje:    

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

„Hasselback“ bulvė „Hasselback“ bulvė
Bulvės su daug kalendros ir česnako Bulvės su kalendra
Įdarytos bulvytės Įdarytos bulvytės
„Patatas bravas“ – keptos bulvės ispaniškai „Patatas bravas“