Ar valgomos restorane, ar greito maisto skylėje, ar namuose – bulvytės vienas dažniausiai nuviliančių maisto davinių žinomų žmogui. Bet vienas toks Robertas Svetlauskas pasidalino su manimi geriausių bulvyčių receptu. Sakė, kad tokias ruošia prie Fish & Chips. Jos panašios į tas, kurias ryjame besilankydami Belgijoje ar Nyderlanduose.
Stambiai supjaustytas bulves (žr. nuotrauką) apverdame lengvai pasūdytame vandenyje tol, kol beveik išvirs.
Sudedame bulves ant skardos ir užšaldome. Valandėlės užteks.
Įkaitintame aliejuje (jei norime būti fancy – anties taukuose) kepame bulves. Ne iki rudumo, o iki valgomumo. Dar kartą sudedame jas ant skardos ir leidžiame joms atvėsti.
Po pusvalanduko kepame bulves aliejuje ar taukuose antra kartą tol, kol taps aukso spalvos.
Pasūdome ir kertame.
Dalinkitės su likimo draugais, gyvenančiais užsienyje: