Karščiausias šuo su geriausiomis bulvytėmis: svogūnai ir agurkėliai nenukris ant palto!
Ingredientų paruošimas:30 m
Gaminimas:1 h
Viso:1 h 30 m
Porcijos:1
Kuchnia:amerikiečių 🇺🇸 belgų 🇧🇪
Patiekalas:pietūs vakarienė

Karščiausias šuo su geriausiomis bulvytėmis: svogūnai ir agurkėliai nenukris ant palto!

Evelina

  

Ar tai – mėsainis, ar tai – dešrainis, vienas svarbiausių niuansų man yra kompaktiškumas. Jei gaminu juos namie, stengiuosi kai kuriuos pageidaujamus ingredientus (pvz., svogūnai ar agurkėliai) įmaišyti į padažą, kad nenukristų man ant palto eilinį kartą. Mano paltas matęs įvairių padažų. Ir ne tik jų.

Ši savaitė buvo kupina streso, nieko nespėjimo ir visokio purvo, todėl paaštrinti jau ir taip aštrius pojūčius nusprendžiau itin aštraus dešrainio vakariene. Gyvenimas tapo vėl gražus.

Jums reikės:

  • dešrainių bandelės (pasirinkau didesnes lietuviškas, o ne amerikietiškas, kad savo dešrainį galėčiau prikimšti didesniu kiekiu šlamšto);
  • kokybiškos dešrelės (pvz., brandintos jautienos dešrelės);
  • griežinėlio sūrio; kelių griežinėlių rauginto agurko;
  • kelių griežinėlių marinuotų Chalapos paprikų;
  • griežinėlio ar poros pomidorų (aš mėgstu maistą, kuriame yra daug daržovių; nekenčiu sausumo);
  • aštraus padažo (pvz., su „naga jolokia“ pipirais ar bent jau kokio „Tabasco“);
  • garstyčių; gabaliuko sviesto;
  • traškių svogūnų;
  • trupučio bulvių (jei yra pageidavimas valgyti su jomis)

Eiga:

  1. Bandelę iš visų pusių aptepame sviestu. Įdedame griežinėlį sūrio ir pakaitiname bandelę orkaitėje, kol ištirps sūris. Per ilgai orkaitėje bandelės nelaikome, nes ji greitai tampa itin traški.
  2. Apkepiname dešrelę keptuvėje.
  3. Sumaišome aštrų padažą ir garstyčiomis. Sudedame padažų miksą, agurkėlius, Chalapos paprikas ir pomidorą į bandelę. Iki grūdelių daržovių nesmulkinau, nes pagal vaizdą supratau, kad viskas tilps ir taip. Įdedame dešrelę ir užbarstome ant visko traškių svogūnų.
  4. Šįkart naudojau mažas bulveles, bet šis receptas tinka ir prancūziškoms bulvytėms. Bulves apverdame, sudedame ant skardos ir užšaldome.
  5. Įkaitintame aliejuje kepame bulves. Ne iki rudumo, o iki valgomumo. Dar kartą sudedame jas ant skardos ir leidžiame joms atvėsti.
  6. Po pusvalanduko kepame bulves aliejuje ar taukuose antra kartą tol, kol taps aukso spalvos.
  7. Pasūdome ir mėgaujamės.

Straipsnis skelbtas 15min.lt

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Skaniausi dešrainiai Dešrainiai
Dešrainiai su sūrio padažu Dešrainiai
Dešrelių ir kopūstų tortas Didžiosios depresijos stiliumi – džiaugsmas ir akims, ir skrandžiui Dešrelių cirkas
Skumbrės chowder Skumbrės sriuba