Ko reikia, norint ant šašlykinės išsikepti gerus dešrainius? Grotelių, ketinės keptuvės ir kokybiškų ingredientų. Tik tiek, viskas paprastai. Papasakosiu, kaip gaminu aš…
Jums reikės:
4 dešrainių bandelių;
4 sausai brandintos jautienos dešrelių su raudonėliu;
100 g sūrio Cheddar;
100 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu;
4 šaukštų pomidorų padažo;
4 marinuotų agurkų;
4 šaukštų svogūnų traškučių;
2 rausvųjų svogūnų;
šaukšto rudojo cukraus;
3 šaukštų obuolių acto
Eiga:
Pirmiausia, aišku, iškūrenti šašlykinę.
Svogūnus pjauti pusiau, supjaustyti plonais pusžiedžiais, juos dubenyje sumaišyti su cukrumi ir actu, palikti marinuotis.
Agurkus supjaustyti plonai.
Ant šašlykinės įkaitinti ketinę keptuvę, į ją dėti dešreles ir kepti apie 5 min., kol pradės skrusti, tada sutrupinti ant jų cheddar, pelėsinį sūrį ir maišyti, kol suris ištirps.
Ant grotelių iš abiejų pusių paskrudinti bandeles.
Į paskrudintą bandelę dėti pomidorų padažą, raugintus agurkėlius, marinuotus svogūnus, dešrelę, užpilti sūrio padažo iš keptuvės ir ant viršaus – svogūnų traškučiai.