Ingredientų paruošimas: | 30 m |
Gaminimas: | 30 m |
Viso: | 1 h |
Porcijos: | 6 |
Kuchnia: | amerikiečių 🇺🇸 |
Patiekalas: | pagrindiniai patiekalai pietūs vakarienė |
Labai mėgstu knistis vintažinių receptų archyvuose – ypač amerikiečių. Ten randu daug nesąmonių, kurios nesitiki, kad egzistavo. Šaltiena iš majonezo, bananai ir kumpis su „hollandaise“ padažu, dešrelių fondiu ar koks dešrelių ir troškintų kopūstų tortas, kurį šiandien ir aprašysiu.
Šis receptas patraukė mano dėmesį dėl poros priežasčių:
Skaičiau, kad patiekalas buvo populiarus Didžiosios ekonominės krizės, dar žinomos kaip Didžioji depresija (angl. „The Great Depression“), metu. Mano galvoje iškart nuskambėjo „bingo!“ – juk idealiai atitinka šių dienų realybę.
Savo sukurtoje FB grupėje „Karantino kuchnia“ pastebėjau, kad bene populiariausias ingredientas yra dešrelės. O jas dažnai mėgsta pateikti kaip „aštuonkojus“.
Taigi, prisikaupusi įkvėpimo iš amerikietiškų receptūrų lobyno bei prisižiūrėjusi šiandienos trendų Lietuvoje, sukūriau hibridą – šimtakojį Didžiosios depresijos stiliumi. Iš tikrųjų tai – gana klasikinis ir gerai mums pažįstamas dešrelių ir troškintų raugintų kopūstų derinys, bet karantino metu norisi papildomai pasilinksminti begaminant, o čia to pasilinksminimo gavau per akis.
Straipsnis skelbtas 15min.lt
Dalinkitės su likimo draugais, gyvenančiais užsienyje: