Ingredientų paruošimas: | 15 m |
Gaminimas: | 40 m |
Viso: | 55 m |
Porcijos: | 6 |
Kuchnia: | argentiniečių 🇦🇷 |
Patiekalas: | „starteris“ pietūs užkandis |
Gyvenimas gerėja kasdien: karantiną vis švelnina ir švelnina, normalizuojasi mūsų visų rutina, o dar ir vasara artėja. Vis tik šaltsriubių dietai man kol kas per vėsu, bet piknikų sezoną, manau, kad būtų jau pats metas atidaryti. Turiu nuojautą, kad piknikai šiemet bus populiaresni nei bet kada anksčiau, todėl šiandien siūlau pasigaminti tikrą iškylų žvaigždę, kurią skanu ir patogu valgyti tiek šiltą, tiek šaltą – empanadas su jautiena.
Labai artimos kibinų giminaitės iš Čilės ir Argentinos, nors turbūt kiekviena šalis turi savo „kibinų“ versiją. Kaip ir į kibinus, į empanadas galima pridėti begalę dalykų, bet klasika yra klasika, todėl šiandien su jautiena. Tiks bet koks šaldiklyje užsilikęs jautienos gabalas. Pati naudojau kulninę.
Nemažai receptų siūlo dėti faršą, bet man tikrai žymiai skaniau su ilgai troškinta kapota mėsa. Tešlos receptų irgi yra ne vienas – šįkart naudojau šaldytą bemielę tešlą, nes nesinorėjo daug terliotis. Išorė išėjo sausa, bet vidus – itin sultingas. Sakyčiau, kad iškylai toks variantas idealus – neišsiriebaluos rankos!
Straipsnis skelbtas 15min.lt