Ingredientų paruošimas: | 20 m |
Gaminimas: | 40 m |
Viso: | 1 h |
Porcijos: | 2 |
Kuchnia: | argentiniečių 🇦🇷 |
Patiekalas: | pagrindiniai patiekalai užkandis |
Neapolis turi savo picą, Niujorkas – savo „slice“, o Čikaga – savo picos tortą. O žinojot, kad Buenos Airės irgi turi savo, pasirodo, labai netgi skanų ir autentišką, picos stilių?
Aš nežinojau, kol pati nuvariau ten. Apskritai buvau šokiruota, kiek Argentinoje italų įtakos. Gal net daugiau nei ispanų? Žodžiu, picą rasi ten tikrai greičiau, nei ispanišką omletą. Aš jums garantuoju, kad greitai ji taps pasauliniu maisto trendu.
Pamiršau paminėti, kad Buenos Airės netgi laikoma Pietų Amerikos picos sostine. Tikrai neprieštarauju – važiuočiau ten vien dėl picų zabegalovkų. Va, ir ne dėl steiko (dėl jo reikia važiuoti į Rio). Kai kalbame apie picas Europoje, visad aptariame padą – ar plonas jis pakankamai?! Ar itališkas?! Ar su pienu kaip Čiliake?!
Argentinoje picos esmė nėra padas. Esmė – sūris ir jo kiekis. Labai rekomenduoju pasigūglinti ir išbandyti kelias jų picas, o šiandien pristatau vieną iš jų susipažinti.
Straipsnis skelbtas 15min.lt