Chimichurri
Ingredientų paruošimas:10 m
Porcijos:8
Kuchnia:argentiniečių 🇦🇷
Patiekalas:pagardas

Chimichurri

Austė Ribokaitė

  

Chimichurri - klasikinis argentinietiškas padažas, kuris puikiai tinka su grillinta mėsa. Tačiau jis yra labai originalus - puikiai tinka ir su žuvies patiekalais.

Jums reikės:

  • 3 skiltelės česnako;
  • 2 nedideli svogūnai;
  • didelė sauja petražolių;
  • šviežio raudonėlio (jo neradusi naudojau džiovintą);
  • 1 čili pipiro;
  • keli šaukštai raudojo vyno acto;
  • pusės puodelio extra virgin olive oil;
  • šiek tiek red chilli flakes;
  • druskos;
  • pipirų

Eiga:

  1. Visus ingredientus PEILIU labai smulkiai susmulkiname, jokiu būdu nemalame, juk chimichurri norime su puikia tekstūra, o ne besiveliančios burnoje košės.
  2. Viską sumaišome, jei trūksta aliejaus - papildome.
  3. Aptraukiame indą plėvele ir laikome šaldytuve bent 3-5 valandas prieš naudojimą.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Pica iš Lotynų Amerikos picos sostinės Buenos Airių: esmė – sūris ir jo kiekis Argentinietiška pica
Ribojimai švelnėja, gaminkime iškylų žvaigždę – burnoje tirpstančias empanadas! Empanados
Ridikėlių lapų pesto Ridikėlių lapų pesto
Jogurtinis Tzatziki padažas su raugintais agurkais Tzaziki padažas