Salotos su burrata
Ingredientų paruošimas:10 m
Gaminimas:5 m
Viso:15 m
Porcijos:1
Kuchnia:italų 🇮🇹
Patiekalas:pietūs vakarienė užkandis

Salotos su burrata

Austė Ribokaitė

  

Burrata - nuostabus sūris, apgaubtas tvirtos mozzarellos, o viduje mozzarella sumaišyta su grietinėle. Šio sūrio tekstūra yra tiesiog amazing, labai skanu šalia šių salotų turėti ciabattos riekę, dar geriau - apskrudintą - surinkti iš vidaus ištekėjusią grietinėlę su mozzarella.

Jums reikės:

  • burrata sūrio burbulo;
  • kelių vyšninių pomidoriukų;
  • kelių braškių;
  • šilauogių;
  • mikrožalumynų;
  • šaltibarščių druskos;
  • pesto (galite gaminitis naminį, kaip aš, ar naudoti pirktą);
  • extra virgin olive oil

Eiga:

  1. Pirmiausia pasigaminame pesto - saujelę bazilikų sutrinu su extra virgin olive oil, šiek tiek pecorino sūrio, parmezano arba tarkuoto “Džiugo”, 1-2 česnako skiltelėm, kedrinėm pinijom, druska, pipirais. Jei labai tiršta - įpilu aliejaus ir vėl sutrinu.
  2. Šaukštą pesto sumaišome su EVOO ir dedame į lėkštę.
  3. Viduryje “pasodiname” burratą. Supjaustome pomidoriukus ir braškes, kartu su šilauogėmis dedame į lėkštę.
  4. Puošiame mikrožalumynais ir šaltibarščių druska.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Makaronai „Caccio e Peppe“ „Caccio e Peppe“
Ridikėlių lapų pesto Ridikėlių lapų pesto
Pistacchio & Salsiccia Skaniausia pica ever
Pistacijų pesto Pistacijų pesto