Burrata - nuostabus sūris, apgaubtas tvirtos mozzarellos, o viduje mozzarella sumaišyta su grietinėle. Šio sūrio tekstūra yra tiesiog amazing, labai skanu šalia šių salotų turėti ciabattos riekę, dar geriau - apskrudintą - surinkti iš vidaus ištekėjusią grietinėlę su mozzarella.
pesto (galite gaminitis naminį, kaip aš, ar naudoti pirktą);
extra virgin olive oil
Eiga:
Pirmiausia pasigaminame pesto - saujelę bazilikų sutrinu su extra virgin olive oil, šiek tiek pecorino sūrio, parmezano arba tarkuoto “Džiugo”, 1-2 česnako skiltelėm, kedrinėm pinijom, druska, pipirais. Jei labai tiršta - įpilu aliejaus ir vėl sutrinu.
Šaukštą pesto sumaišome su EVOO ir dedame į lėkštę.
Viduryje “pasodiname” burratą. Supjaustome pomidoriukus ir braškes, kartu su šilauogėmis dedame į lėkštę.