Makaronai yra neabejotina italų virtuvės žvaigždė ir pagrindinis eksportas. Dažnai ne regionas, bet miestelis turi savo ypatinguosius makaronus, todėl jų yra šimtai formų, o pateikiami jie su tūkstančiais padažų.
Šiandien GastroHedonistas siūlo ne tiek receptus, kiek techniką, kaip pasigaminti kreminius makaronus. Šilkinei tekstūrai visai nereikia riebalo. Ji išgaunama suaktyvinant krakmolą.
Kaip ir visos technikos, taip ir ši yra bazė, nuo kurios galima atsispirti su skonių variacijomis.
Romos gyventojai šį patiekalą vadina caccio e pepe – sūris ir pipirai. Kai gaminu Dominykai, jį vadinu „caccio e bacio“, sūris ir bučinys.
Jums reikės:
240 g spagečių;
60 g brandinto sūrio;
žiupsnelio druskos;
žiupsnelio juodųjų pipirų;
kelių baziliko lapelių
Eiga:
Į verdantį pasūdytą vandenį sudedame spagečius ir verdame, kol perkandus viduje neliks balto sausų miltų siūlo.
Išvirusius makaronus perkeliame į gilią keptuvę ant kaitrios ugnies ir užpilame pora samčių vandens, kuriame virė makaronai. Intensyviai maišome spagečius – taip aktyviname krakmolą, kuris ir sukuria kreminę tekstūrą.
Po 4–5 minučių kaitrą sumažinam iki vidutinės ir nenustojam maišyti. Kai vanduo pasiekia kreminę konsistenciją, suberiame tarkuotą sūrį, kaitrą išjungiame, gerai permaišom. Jei turim, suberiam plėšytą baziliką ir vėl gerai permaišom.
Krečiam spagečius lėkštėn, užmalam pipirų ir papuošiam baziliko lapeliais. Voilà!