Risotto su Gorgonzola, kriaušėmis ir graikiniais riešutais
GastroHedonistas
Sulaukęs šūsnies bičiulių ir pažįstamų žinučių su šedevrais pagal praėjusios savaitės grikių receptus, ateinančiomis dienomis GastroHedonistas pasiūlys 5 paprastus receptus iš Italijos. Ji – mano gastro sielos tėvynė, o ir bent moralinio palaikymo nusiųst jiems neprošal.
Praėjusio penktadienio receptas, grikių risotto, buvo klasikos interpretacija. Šiandien – pati klasiškiausia klasika. Risotto su gorgonzola, graikiniais riešutais ir kriaušėmis.
Beje, vakarykštis risotto yra puiki medžiaga arancini’ams, todėl nevenkite risotto pasidaryti daugiau nei suvartosit vienu ypu.
Jums reikės:
300 g apvaliagrūdžių ryžių;
2 vnt. šalotinių svogūnų;
4 skiltelių česnako;
alyvuogių aliejaus;
150 g Gorgonzola sūrio;
150 ml balto sauso vyno;
500 ml sultinio;
100 g graikinių riešutų;
2 vnt. kriaušių;
druskos;
juodųjų pipirų
Eiga:
Gilioje keptuvėje arba storadugniame puode ant vidutinės kaitros pašildom aliejų ir suberiam smulkintus šalotus, po poros minučių – smulkintus česnakus.
Kai pasklinda česnakų aromatas, suberiame ryžius. Pakepinam maišydami ir, padidinę kaitrą, pilame Verygos ašaras. Maišome, kol nugaruoja.
Sumažiname ugnį ir užpilame porą samčių sultinio, kurį viso proceso metu atskirame puode laikome artimoje virimui temperatūroje. Risotto reguliariai pamaišome, įpilame sultinio. Po ~15 min nuo to, kai pradėjome pilti sultinį, įberiame pusę kiekio smulkintų graikinių riešutų ir vieną luptą bei kubeliais pjaustytą kriaušę.
Kai ryžiai suminkštėja, sultinį nugariname, kad liktų tik šiek tiek drėgmės. Kaitrą išjungiame, uždengiame ir paliekam keletą minučių pabręst.