Šiltos pupelių salotos su pesto
Ingredientų paruošimas:5 m
Gaminimas:15 m
Viso:20 m
Porcijos:3
Kuchnia:italų 🇮🇹
Patiekalas:pietūs vakarienė

Šiltos pupelių salotos su pesto

Baking Yoda

   

Žiūrėdama į tai, ką gaminu, pradedu galvot, kad esu praktiškai profesionali likučių naikintoja. Kadangi maisto pirkimas namuose nėra mano atsakomybė, o specialiai kaskart važiuoti į parduotuvę tingiu, sukuosi su tuo, ką randu.

Šitos šiltos pupelių salotos – visiškas mano penkių minučių vakarienės atradimas. Jas taip pat galima patiekti ir kaip vieną iš patiekalų didesnės vakarienės metu. Galimai net kaip garnyrą (tik tuomet siūlyčiau nedėti duonos).

Pesto rekomenduoju naudoti naminį, o jei jau pirksit – tai rinkitės geros kokybės. Visada taip reikėtų daryti, aišku, bet visi žinom, kaip ten būna.

Jums reikės:

  • 800 g pupelių skardinėse;
  • 100 g pesto;
  • 0,5 vnt. bagetės;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • juodųjų pipirų;
  • 50 g rukolos;
  • 50 g mažųjų špinatų lapų

Eiga:

  1. Orkaitę įkaitinam iki 180 C.
  2. Duoną suplėšom kąsnio dydžio gabaliukais, suberiam į skardą, apšlakstom alyvuogių aliejum, pabarstom druska ir pipirais. Šaunam į orkaitę. Po 10 minučių pamaišom ir pakepam dar kokias 8.
  3. Tuo tarpu pasišildom pupeles. Aš dažniausiai naudoju itin sofistikuotą metodą: į puodą įpilu kelis centimetrus vandens ir užverdu. Sumažinu kaitrą, ant viršaus uždedu duršlioką, į kurį sudedu pupeles (skystį prieš tai nupylus), uždengiu ir palieku kokiom penkiom minutėm, kol sušyla.
  4. Sušilusias pupeles sumaišom su pesto.
  5. Špinatus ir rukolą sumaišom su alyvuogių aliejum, padalinam į lėkštes. Ant viršaus kraunam pupeles ir apskrudusią duoną. Vis-kas!
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Daržovių piurė su keptu saliero gumbu, tofu ir portobello grybu Daržovių piurė
Makaronai „Caccio e Peppe“ „Caccio e Peppe“
Risotto su Gorgonzola, kriaušėmis ir graikiniais riešutais Daugiaryžis
Ravioli, įdaryti rikota, rūkyta mocarela ir kepintais špinatais Ravioli