Kūčiukai tiems, kas nekenčia kūčiukų – su parmezanu ir paprika
Ingredientų paruošimas:2 h
Gaminimas:10 m
Viso:2 h 10 m
Porcijos:4
Kuchnia:lietuvių 🇱🇹 „Fusion“
Patiekalas:užkandis

Kūčiukai tiems, kas nekenčia kūčiukų – su parmezanu ir paprika

Evelina

  

Kūčiukus laikau nuobodžiausiu kalėdinio laikotarpio užkandžiu. Beskoniai, nuobodūs sausainiai, kurių dažniausiai net neparagauju. Šįkart nusprendžiau problemą išspręsti pasigamindama jų pati pagal savo skonį. Kaip žinia, man visad norisi sūraus. Tai ir kūčiukai tokie. Vienas minusas – jie netarnaus jums visą Kalėdų laikotarpį taip, kaip klasikiniai kūčiukai, kurie paprastai ant stalo mėtosi iki vasario mėnesio. Šiuos sunaikinsite per dieną ar dvi.

Pastaba: taip, žinau, Kūčios be pieno gaminių, tačiau jei norite sūresnių kūčiukų, nedėkite sūrio ir naudokite šiek kiek daugiau druskos, o pieną keiskite vandeniu.

Jums reikės:

  • 500 g miltų;
  • 250 ml pieno;
  • 10 g kepimo miltelių arba sausų mielių;
  • poros žiupsnelių druskos;
  • 200 g smulkiai sutarkuoto parmezano ar kito kietojo sūrio;
  • 2 šaukštų aliejaus;
  • 1 šaukšto saldžiosios arba rūkytos paprikos miltelių

Eiga:

  1. Mieles ar kepimo miltelius suberiame į lengvai pašildytą pieną.
  2. Gautą burbuliuojantį pieną išplakame su druska, aliejumi ir paprikos milteliais.
  3. Miltus bei parmezaną suberiame į gilų indą. Ten pat supilame gautą pieno pliurzą ir gerai išmaišome. Gausis tiršta tešla, kurią reikės palikti pailsėti apie 1,5 valandos.
  4. Pakilusią tešlą dar kartą išminkome, iškočiojame ir supjaustome mažais gabaliukais. Nesijaudinkite, jei tešla nepakilo, kiek tikėjotės. Viskas bus gerai.
  5. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių ir kepame apie 10 minučių. Šie kūčiukai taip pat puikiai tinkami vartoti ir ne šventiniu laikotarpiu – vietoje bulvių traškučių, sausainių ir panašių užkandžių.

Straipsnis skelbtas 15min.lt

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Kepti vontonai su sūrio ir pupelių įdaru Vontonai su sūriu ir pupelėmis
Marinuota lašišos skonio morka Morkinė „lašiša“
Pomidorų ir grietinės salotos „Daugiau skysčio“ Pomidorai su grietine
Mėlynojo pirmadienio sriuba Mėlyni šaltibarščiai