Pomidorų ir grietinės salotos „Daugiau skysčio“
Ingredientų paruošimas:10 m
Porcijos:1
Kuchnia:Rytų Europos lietuvių 🇱🇹 vatnikų
Patiekalas:garnyras užkandis

Pomidorų ir grietinės salotos „Daugiau skysčio“

Evelina

  

Visi nuo mažens dievinam tas vasariškas salotas su grietine. Yra miljonas šių salotų variacijų, bet pagaliau išsirinkau savo favoritą. Nežinau kaip jūs, bet aš šitas salotas visą gyvenimą ėdu būtent dėl to sūraus grietinės ir pomidorų junginio. Tai čia jo gausis taip normaliai.

Jums reikės:

  • pomidorų;
  • svogūno;
  • druskos;
  • pipirų;
  • grietinės (salotoms mėgstu naudoti ne pačią riebiausią, kokių 12 % – 15 %, grietinę, bet tikrai tinka bet kokia mėgstama);
  • marinato nuo marinuotų pomidorų arba pomidorų sulčių

Eiga:

  1. Supjaustom pomidorus ir svogūną. Jeigu nėr ką veikti, pomidorus galim prieš tai net nulupti.
  2. Viską (įskatant prieskonius) sudedam į bliūdą ir sumaišom su grietine.
  3. Į viską įpilam marinato. Nesakysiu, kiek jo pilti, nes jo reikia pilti tiek, kiek norisi. Pilkite po truputį iki geidžiamos konsistencijos. Pradėkite nuo poros sriubinių šaukštų. Tada dar porą. Pilti galima daug, bet reikia, kad nebūtų ir per daug vandeninga. Viskas.

„Daugiau skysčio“ salotų variacija: viską darykite taip pat, kaip užrašyta aukščiau, bet naudokite tiek šviežius, tiek marinuotus pomidorus (be skūrelės). Galima naudoti ir vien marinuotus pomidorus. Taip pat šitose salotose man patinka krapai, bet jie nėra būtini.

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Patobulinta klasika: šviežesnė pupelių mišrainė su Bočių duona Pupelių ir duonos mišrainė
Kūčiukai tiems, kas nekenčia kūčiukų – su parmezanu ir paprika Parmezaniniai sausainiai
„Vinegretas“ – burokėlių mišrainė „Vinegretas“
Mokyklos valgyklos stiliaus kopūstų salotos with a kick Coleslaw