Mokyklos valgyklos stiliaus kopūstų salotos with a kick
Ingredientų paruošimas:10 m
Gaminimas:25 m
Viso:35 m
Porcijos:6
Kuchnia:Rytų Europos
Patiekalas:„starteris“ garnyras

Mokyklos valgyklos stiliaus kopūstų salotos with a kick

Evelina

  

Pamenat tas sultingas kopūstų salotas, kurias duodavo prie kotletų ir bulvių košės? Kažkuriuo metu buvau taip ant jų sėdus, kad kiekvieną pertrauką imdavau vien jas. Prieš kurį laiką sugalvojau jas atkurti, o šįkart dar ir patobulinti. Priskiekiu – puodą vienu prisėdimu (ar prisiėdimu? :D) galima suvalgyti. Salotos gausis sultinios, maloniai aštrios ir šiek tiek saldžiarūgštės. Nostalgija with a kick!

Jums reikės:

  • 100 g morkų;
  • 600 g kopūstų;
  • 1 šaukšto cukraus;
  • 3 šaukštų saulėgrąžų aliejaus;
  • 1,5 šaukšto acto (aš naudojau obuolių);
  • šaukštelio druskos (arba pagal skonį);
  • klasikinio „Sriracha“ padažo

Eiga:

  1. Kopūstus plonai supjaustykite. Apiberkite druska ir gerai išminkykite rankomis, kad kopūstai išskirtų sultis. Taip palikite 15 minučių. Pro tip: jei turit žaizdelių, užsidėkit pirštines arba naudokit bulvių košės trintuvę.
  2. Sutarkuokite morkas. Po 15 minučių morkas suberkite jas į kopūstų blūdą, įberkite cukraus ir įpilkite acto. Viską gerai išmaišykite. Puodą palaikome šaldytuve bent 10 minučių arba tol, kol norėsim jas sunaikint.
  3. Prieš patiekiant sumaišome su aliejumi ir „Sriracha“.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Pomidorų ir grietinės salotos „Daugiau skysčio“ Pomidorai su grietine
Veganiški balandėliai Veganiški balandėliai
Trinta raugintų kopūstų ir kalafiorų sriuba „Dujų katilas“ „Dujų katilas“
Kiaušiniškesnė ir traškesnė baltoji mišrainė Velykų stalui Balta mišrainė