Voveraitės pusryčiams, pietums ir vakarienei: trys paprasti receptai
Evelina
Išėjo taip, kad prisipirkau per daug voveraičių Halėje ir teko jas valgyti kelis kartus per dieną. Bandžiau pazirzt aš čia. O veltui. Nėra geresnės dienos metuose nei ta, kai valgai voveraites tris kartus per dieną. Galbūt tai buvo geriausia diena mano gyvenime. Na, po tos vienintelės vestuvių dienos, nes tą juk darai tik vieną kartą gyvenime.
Pusryčių skrebutis su voveraitėmis ir keptu kiaušiniu
Jums reikės:
Bulkos gabalo;
Saujos voveraičių;
Kiaušinio;
Lašinių gabaliuko;
Kalendros
Eiga:
Įkaitintoje keptuvėje pačirškiname itin smulkiai supjaustytus lašinius.
Išplautas ir kiek pasmulkintas voveraites metame į tą pačią keptuvę.
Kadangi keptuvėje liko riebalo, juos panaudojame duonos skrudinimui, kurią ten pat ir skrudiname.
Ant duonos sudedame lašiniuotas voveraites. Pabarstome kalendros.
Dar reikia iškepti kiaušą šalia, nes pusryčiai.
Voveraičių sriuba dviem būdais
Jums reikės:
Standartinių aromatinių dalykų: svogūno, česnako, žalumynų kotų (nes kur juos daugiau dėt?);
Spirgučių arba sviesto kepimui;
Voveraičių;
1 bulvės;
Žalumynų pateikimui
Eiga:
Iškepame aromatics svieste arba lašiniuose.
Sumetame, ką turime į verdantį puodą, į kurį taip pat sumetame voveraites ir smulkiai supjaustytą bulvę.
Verdame, kol bulvės taps valgomos.
Dabar reikia visa tai sudėti į lėkštę ir užbert žolių, kad būtų gražu.
Kitą dieną tą pačią sriubą įmetame į trintuvę ir gausis kreminė voveraičių sriuba. Grietinėlės nereikia. Kaip jums atrodo, kodėl aš ten dėjau tą bulvę? Ji ir sutvarkys antros sriubos struktūrą.
Voveraitės su keptomis bulvėmis
Jums reikės:
Voveraičių;
Bulvių;
Svogūno;
Gal dar kažko
Eiga:
Na, šitą man net gėda rašyt. Ar tikrai nemokat išsikept bulvių su grybais?