„Just put an egg on it“ yra gerai žinoma praktika, leidžianti bet kokį patiekalą paversti pusryčiais. Uždėkite kiaušinį ant lietuviškų bulvių patiekalų rinkinio – štai jums puikūs pusryčiai. Užsigerkite šį monstrą šampanu su vienu lašu apelsinų sulčių. Pastrosios nesudėtingai pavers burbuliukus visiškai negėdingu gėrimu, kad ir 9-ą ryto. Šis receptas skirtas single people, todėl kiekiai užrašyti vienam asmeniui.
Jums reikės:
mėgstamos mėsainio bulkos (aš naudojau brioche, nors ir nekenčiu jų – tiesiog jos atrodė geriausiai);
150 gramų veršienos faršo vienam asmeniui;
vieno griežinėlio sūrio (naudojau ne jį, bet mano go to sūris yra klasikinis „American cheese“);
poros griežinėlių raugintų agurkų (OK, OK, sueis ir marinuoti);
trupučio užmarinuoto svogūno (tiesiog supjaustykite, užpilkite verdančiu vandeniu ir actu – 50⁄50, bei įdėkite po šaukštelį cukraus ir druskos);
šaukšto smulkiai supjaustyto svogūno;
vieno kiaušinio;
trupučio sviesto;
šaukšto majonezo;
trupučio mėgstamo hot sauce;
druskos ir pipirų pagal skonį (pagal mano skonį gailėti nereikia nieko ir niekam);
aliejaus kepimui
Eiga:
Faršą sumaišome su žaliu, smulkiai supjaustytu, svogūnu. Suformuojame mėsainio bulkos dydžio kotletą ir kepame įkaitintame aliejuje;
Padarome padažiuką: sumaišome majonezą su, hot sauce bei marinuotais svogūnais.
Orkaitėje ar tosteryje paskrudiname duonelę.
Ant bulkos tepame antrame punkte gamintą padažiuką.
Iškepame kiaušinį ir dėliojame burgerio skulptūrą. Eiliškumas: bandelė, padažas, sūrio griežinėlis, agurkėliai, kotletas, kiaušinis. Viršutinę bandelę patepkime sviestu arba išmeskime per langą ir viską valgykime naudodami šakutę ir peilį.
Jei laikotės dietos, nukrapštykite majonezo padažą nuo bandelės šuns liežuvio ar servetėlės pagalba.