„Sancocho“ – vištienos sriuba iš Panamos
Ingredientų paruošimas:10 m
Gaminimas:1 h 30 m
Viso:1 h 40 m
Porcijos:6
Kuchnia:panamiečių 🇵🇦 Lotynų Amerikos Vaistas nuo pagirių
Patiekalas:pusryčiai pietūs vakarienė

„Sancocho“ – vištienos sriuba iš Panamos

Evelina

  

Panamiečiai „Sancocho“ laiko savo nacionaliniu patiekalu, tačiau sriuba labai populiari visoje Lotynų Amerikoje ir visur jos receptūra šiek tiek skiriasi. Čia aprašysiu versiją ragautą Panamoje, bet šiek tiek pakoreguotą pagal lietuviškų prekybos centrų galimybes.

Jums reikės:

  • 1 gabalais supjaustytos vištos;
  • 1 šaukšto aliejaus;
  • 3 pasmulkintų česnako skiltelių;
  • 1 šaukštelio juodųjų pipirų;
  • 2 šaukštelių raudonėlių;
  • 4 šaukštų šviežios smulkintos kalendros;
  • 1 smulkiai supjaustyto svogūno;
  • 1 kg nuskustų ir stambiai supjaustytų bulvių;
  • druskos

Eiga:

  1. Ant vištos užbarstykite raudonėlį, pipirus ir česnaką (tinka ir česnako milteliai).
  2. Dideliame puode apkepkite apibarstytą vištą tol, kol kvapas ims kelti apetitą.
  3. Įpilkite vandens, sudėkite svogūną, bulves ir kalendrą. Dalį kalendros palikite serviravimui.
  4. Virkite sriubą apie 1,5 valandos. Nors man skaniau dar ilgiau, kai višta krenta nuo kaulų, o iš bulvių nieko nebeliko.

Dalinkitės su likimo draugais, gyvenančiais užsienyje:  

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

„Shoyu Ramen“ sriuba „Shoyu Ramen“
„Caldo de Costilla“ – kolumbietiška jautienos sriuba Kolumbietiška sriuba
Vištienos sriuba su agurkais ir stikliniais makaronais Vištienos sriuba
Paaštrinta okroška Paaštrinta Okroška