Vištienos sriuba su agurkais ir stikliniais makaronais
Nikoleta Kacaitė
Ši maloniai šildanti vištienos sriuba – pats tas patiekalas, kai norisi gerai, bet greitai. Jai išsivirti nereikia ilgo stoviniavimo prie viryklės, ingredientai paprasti ir atrandami dažnoje virtuvėje, be to, jų kombinacija turi magišką savybę pagerinti savijautą, tad čia to go patiekaliukas pervargus, peršalus ar po rimtesnio vakarėlio.
Jums reikės:
1,5 litro vištienos sultinio;
vienos vištienos krūtinėlės (2 puselių) arba 4-5 vištienos blauzdelių*;
maždaug 2 cm ilgio gabalėlio imbiero šaknies (nebūtina);
1 didelės morkos;
2 trumpavaisių agurkų;
apie 100 - 150 g stiklinių makaronų (glass noodles);
didelės saujos šviežios kalendros lapelių
Eiga:
Užverdame sultinį. Kol šis užvirs, nulupame imbiero žievelę, šiaudeliais supjaustome morką, o agurkų kietąją dalį (be sėklyčių) supjaustome plonytėmis juostelėmis. Šiam darbui puikiai tiks daržovių skustukas. Jei naudosime vištienos krūtinėlę, šią susmulkiname plonomis juostelėmis. Į užvirusį sultinį dedame imbierą.
*Jei naudosime vištienos blauzdeles, jas sudedame į sultinį, ant aukštesnės negu vidutinė ugnies paverdame kol įbedus šakutę mėsa lengvai atšoks nuo kaulo (maždaug 25 min.) ir ištraukiame. Kai mėsa kiek pravės ją nukauliname, pašaliname odą ir kremzles, pasmulkiname ir dedame atgal į puodą. Jei pasirinkome vištienos krūtinėlę, ją į puodą dedame kartu su imbieru.
Į puodą su sultiniu bei mėsa dedame morkas ir paverdame apie septynias minutes, kol suminkštės. Dedame agurkų juosteles, primažiname ugnį iki vidutinės ir paverdame dar 2-3 minutes.
Sumažiname ugnį, kad vanduo vos virtų, sudedame ryžių makaronus ir pridengiame puodą. Paverdame dar keletą minučių, kol makaronai išvirs.
Nuimame sriubą nuo ugnies ir patiekiame su smulkinta šviežia kalendra.
Patarimas: Jei iškart neketinate suvalgyti visos sriubos, makaronus geriau virkite atskirame puode ir norimą jų kiekį tiesiog įsidėkite į pašildytą sriubą. Stikliniai makaronai turi tendenciją smarkiai išbrinkti sriuboje ir taip sugerti visą skystį.