„Shoyu Ramen“ sriuba
Ingredientų paruošimas:20 m
Gaminimas:6 h
Viso:6 h 20 m
Porcijos:6
Kuchnia:japonų 🇯🇵 Vaistas nuo pagirių
Patiekalas:pusryčiai pietūs vakarienė

„Shoyu Ramen“ sriuba

Markas Olekas

 

Japonijos „ramen“ shopų klasika „Shoyu Ramen“ – klasikinis ir populiariausias sojos ramenas. 🍜 Viskas atrodo paprasta, tačiau reikalauja neįtikėtinos kantrybės ir kruopštumo.

Jums reikės:

Sultiniui:

  • kiaulių kaulų (4–5 kanopos, uodega, pusė sprando);
  • česnako (5–6 skiltelių);
  • 150 ml sakės;
  • 1 vnt. imbiero;
  • 1 poro stiebo;
  • kombu (3 lapelių iš pakelio)

Marinuotiems kiaušiniams „Tamago“:

  • kiaušinių (tiek kiaušinių, kiek porcijų);
  • 100 ml sojos;
  • 100 ml mirin;
  • 2 šaukštelių cukraus;
  • 100 ml sakės;
  • 1 vnt. imbiero;
  • česnako (5–6 skiltelių);
  • 3 vidutinio dydžio svogūnų galvų

Kiti ingredientai:

  • apie 300–400 g „Chashu“ marinuotos šoninės;
  • kiaušinių makaronai (egg noodles) 🥡;
  • laiškinis svogūnas „negi“;
  • sojų daigai „moyashi“;
  • aitrioji paprika 🌶️

Eiga:

  1. Kiaulių kaulų sultinys 🐽 verdamas minimum 6 valandas su česnaku, sake, imbieru, porais ir kombu.
  2. Minkštai virtus kiaušinius 🥚 marinuojame marinate pasigamintame su soja, mirin, cukrumi, sake, česnakais, imbieru ir svogūnu.
  3. „Chashu“ 🍖 marinuotą kiaulienos šoninę kepame griliuje.
  4. Sultinį sumaišom su nuo kiaušinių likusiu sojos marinatu. 🍲
  5. Skoniui ir vaizdui pridedame: kiaušinių makaronus 🥡, laiškinius svogūnus „negi“, sojų daigus „moyashi“, marinuotą kiaušinį „tamago“ ir aitriosios paprikos pagal skonį 🌶️.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Vištienos sriuba su agurkais ir stikliniais makaronais Vištienos sriuba
„Sancocho“ – vištienos sriuba iš Panamos Panamietiška vištienos sriuba
„Caldo de Costilla“ – kolumbietiška jautienos sriuba Kolumbietiška sriuba
Okroška, balta šaltsriubė iš Rusijos: kaip ją gaminti ir nenusivilti? Okroška