Japonijos „ramen“ shopų klasika „Shoyu Ramen“ – klasikinis ir populiariausias sojos ramenas. 🍜 Viskas atrodo paprasta, tačiau reikalauja neįtikėtinos kantrybės ir kruopštumo.
Jums reikės:
Sultiniui:
kiaulių kaulų (4–5 kanopos, uodega, pusė sprando);
česnako (5–6 skiltelių);
150 ml sakės;
1 vnt. imbiero;
1 poro stiebo;
kombu (3 lapelių iš pakelio)
Marinuotiems kiaušiniams „Tamago“:
kiaušinių (tiek kiaušinių, kiek porcijų);
100 ml sojos;
100 ml mirin;
2 šaukštelių cukraus;
100 ml sakės;
1 vnt. imbiero;
česnako (5–6 skiltelių);
3 vidutinio dydžio svogūnų galvų
Kiti ingredientai:
apie 300–400 g „Chashu“ marinuotos šoninės;
kiaušinių makaronai (egg noodles) 🥡;
laiškinis svogūnas „negi“;
sojų daigai „moyashi“;
aitrioji paprika 🌶️
Eiga:
Kiaulių kaulų sultinys 🐽 verdamas minimum 6 valandas su česnaku, sake, imbieru, porais ir kombu.
Minkštai virtus kiaušinius 🥚 marinuojame marinate pasigamintame su soja, mirin, cukrumi, sake, česnakais, imbieru ir svogūnu.