Žemaitiškas šmakalas
Ingredientų paruošimas:20 m
Gaminimas:1 h
Viso:1 h 20 m
Porcijos:2
Kuchnia:lietuvių 🇱🇹 Vaistas nuo pagirių
Patiekalas:pietūs

Žemaitiškas šmakalas

Evelina

  

Rimta alternatyva šaltibarščiams, garsėjanti kaip pachmo žudikė.

Jums reikės:

  • 1 sūdytos silkės iš statinės arba sveriamos (šiaip jeigu esat baltarankiai, kaip aš, tiesiog naudokite sūdytos silkės filė – nebus autentika, bet bus greičiau ir nereikės išdarinėti);
  • 1 litro kefyro (man patiko šaltibarščių kefyras su paprastu kefyru santykiu 5050);
  • svogūnų laiškų;
  • krapų;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • bulvių (nebūtina);
  • mėgstamų riebalų bulvių kepimui (nebūtina)

Eiga:

  1. Išdarytą ir nuluptą silkę pačirškinkite sausoje, maksimaliai įkaitintoje, keptuvėje. Kai silkė apskrus ir taps auksine žuvele, ją susmulkinkite ir išimkite kaulus. Susmulkintą silkę, krapus ir laiškinius svogūnus dedam į puodą ir užpilam kefyru. Į viską dar privarom juodųjų pipirų ir pastatom į šaldytuvą minimum pusvalandžiui, kad skoniai gerai susipažintų vienas su kitu. Done.
  2. Beje, manau, kad sriubai nesutrukdytų patarkuoti česnako. Litrui naudočiau nedidelę skiltelę. Su baltais svogūnais irgi gaunasi ryškesnis. Tai čia jau jums nuspręsti, ką bučiuosite tą dieną – priešą, ar princą. Pagal tai ir darykite.
  3. Patiekti su virtomis arba apkeptomis bulvėmis. Arba ne. Aš dariau taip: išviriau supjaustytas bulves. Padruskinau, papipirinau. Tada ant blėkos privariau žąsies riebalų, sudėjau bulves, dar riebalų pavariau. Kepiau 200 laipsnių temperatūroje kokią valandą. Gavosi soft on the inside, crunchy on the outside. Tiek bulves, tiek sriubą apibarstykite tais pačiais laiškiniais svogūnais ir krapais. Viskas. Viso gero.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Okroška, balta šaltsriubė iš Rusijos: kaip ją gaminti ir nenusivilti? Okroška
Paaštrinta okroška Paaštrinta Okroška
Vištienos sriuba su agurkais ir stikliniais makaronais Vištienos sriuba
„Shoyu Ramen“ sriuba „Shoyu Ramen“