Rimta alternatyva šaltibarščiams, garsėjanti kaip pachmo žudikė.
Jums reikės:
1 sūdytos silkės iš statinės arba sveriamos (šiaip jeigu esat baltarankiai, kaip aš, tiesiog naudokite sūdytos silkės filė – nebus autentika, bet bus greičiau ir nereikės išdarinėti);
Išdarytą ir nuluptą silkę pačirškinkite sausoje, maksimaliai įkaitintoje, keptuvėje. Kai silkė apskrus ir taps auksine žuvele, ją susmulkinkite ir išimkite kaulus. Susmulkintą silkę, krapus ir laiškinius svogūnus dedam į puodą ir užpilam kefyru. Į viską dar privarom juodųjų pipirų ir pastatom į šaldytuvą minimum pusvalandžiui, kad skoniai gerai susipažintų vienas su kitu. Done.
Beje, manau, kad sriubai nesutrukdytų patarkuoti česnako. Litrui naudočiau nedidelę skiltelę. Su baltais svogūnais irgi gaunasi ryškesnis. Tai čia jau jums nuspręsti, ką bučiuosite tą dieną – priešą, ar princą. Pagal tai ir darykite.
Patiekti su virtomis arba apkeptomis bulvėmis. Arba ne. Aš dariau taip: išviriau supjaustytas bulves. Padruskinau, papipirinau. Tada ant blėkos privariau žąsies riebalų, sudėjau bulves, dar riebalų pavariau. Kepiau 200 laipsnių temperatūroje kokią valandą. Gavosi soft on the inside, crunchy on the outside. Tiek bulves, tiek sriubą apibarstykite tais pačiais laiškiniais svogūnais ir krapais. Viskas. Viso gero.
Dalinkitės su likimo draugais, gyvenančiais užsienyje: