Paaštrinta okroška
Ingredientų paruošimas:15 m
Gaminimas:15 m
Viso:30 m
Porcijos:3
Kuchnia:vatnikų „Fusion“ Vaistas nuo pagirių
Patiekalas:pietūs „starteris“

Paaštrinta okroška

Evelina

  

Mano šaltibarščiai – šalti ir balti kaip žiema, nes neradau burokėlių ten, kur esu. Kaip ir krapų neradau. Pagaminti su kumelės pienu ir buivolės jogurtu. Dar ir graikiško jogurto dėta. Taip pat – česnako, baltojo svogūno, laiškų, lengvai pamarinuotų ir šviežių agurkų, čilių bei kalendros. Ir kalakutienos kumpelio, kad okrošką primintų. Buvo labai gardu, todėl dalinuosi klasikinio recepto variacija.

Jums reikės:

  • litro kefyro (tinka ir pasukos arba mano aukščiau minėti produktai);
  • 3 kietai virtų ir per pusę perpjautų kiaušinių;
  • 100 gramų smulkiais kubeliais pjaustyto kalakutienos kumpio;
  • svogūnų laiškų (pagal skonį);
  • pusės smulkiai supjaustyto baltojo svogūno;
  • 1 ilgavaisio agurko;
  • 2 česnako skiltelių (išspaudimui)
  • kelių griežinėliais supjaustytų aitriųjų paprikų;
  • kalendros;
  • šaukšto acto;
  • druskos;
  • virtų bulvių patiekimui

Eiga:

  1. Visas susmulkintas daržoves sumetame į puodą, įdedame druskos bei acto ir palaikome, kol verda bulvės.
  2. Puode pasimarinavusias daržoves užpilame kefyru ar pasirinktu pieno produktu. Jei reikia, skonį koreguojame druskos, acto ir cukraus pagalba.
  3. Patiekiame su virtu kiaušiniu ir virta bulve.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Okroška, balta šaltsriubė iš Rusijos: kaip ją gaminti ir nenusivilti? Okroška
Žemaitiškas šmakalas Šmakalas
Vištienos sriuba su agurkais ir stikliniais makaronais Vištienos sriuba
Žuvies ir jūrų gėrybių troškinys su rūkyta dešrele ir pankoliu Jūros gėrybių troškinys