Dvelkia Azija ir Vietnamu, bet šįkart paturbintas europietiškais elementais.
Jums reikės
jautienos kaulų;
svogūno;
šaukštelio kumino sėklų;
juodo kardamono sėklos;
šaukštelio kalendrų sėklų;
1 vnt. anyžiaus;
cinamono lazdelės;
kelių česnako skiltelių;
pusės šakelės imbiero.
120 ml žuvų padažo;
parą „Mirin“, Vorčesterio padaže, sojos ir burokėlių sultyse marinuoto kiaušinio (visko po 50 ml)
Patiekimui:
antrekoto;
„Udon“ makaronų;
kalendros;
mėtų;
raudonojo svogūno;
svogūnų laiškų;
laimo skiltelės
Eiga:
Sultinys. Jautienos kaulus užpilame šaltu vandeniu. Jam užvirus, kaulus ir vandenį išpilam į kriauklę. Kaulus kruopščiai nuplauname drungnu vandeniu, metam atgal į puodą, pilame šalto vandens ir statome užvirti.
Keptuvėje kepame svogūno galvą pjautą pusiau, įdedame arbatinį šaukštą kumino sėklų, arbatinį šaukštą pankolio sėklų, juodo kardamono sėklą, arbatinį šaukštą kalendrų sėklų, anyžiaus vienetą, cinamono lazdelę, kelias česnako skiltelės, pusė šakelės imbiero ir 120 ml žuvų padažo. Kai viskas gerai apskrunda, dedame į puodą su kaulais ir ant lėtos ugnies verdame 4–6 valandas.
Patiekti su marinuotu kiaušiniu, antrekoto be kaulo gabaliukais, „Udon“ makaronais, kalendra, mėta, raudonuoju svogūnu, svogūnų laiškais bei laimo skiltele.