Šiandien ir vėl bandau atkurti restorano receptą, kas yra puiki pramoga man. Džiaugiuosi,
kad sugalvojau užsisakyti patiekalo originalą į namus, kad begamindama galėčiau sulyginti
sudėtį, prieskonius ir struktūrą. Gavosi tikrai labai panašu į legendinės receptūros troškinį
(kurį jie vadina sriuba) ir užtrukau vos 30 minučių!
Jums reikės:
400 g jautienos faršo;
4 česnako skiltelių;
1 saliero stiebo;
1 raudonosios paprikos;
2 vidutinio dydžio svogūnų;
skardinės raudonųjų pupelių;
2 šaukštų pomidorų pastos;
2 šaukštų kečupo;
šaukštelio kumino prieskonių;
šaukštelio saldžiosios paprikos;
trupučio maltų aitriųjų paprikų (originalus receptas naudoja piri-piri);
druskos;
juodųjų pipirų;
šaukštelio aliejaus (aš naudojau alyvuogių);
tarkuoto sūrio patiekimui;
smulkintų petražolių patiekimui (aš vis tik naudojau kalendrą, kuri čia puikiai tinka)
Eiga:
Įkaitinkite aliejų puode ir jame porą minučių apkepkite jautienos faršą. Sudėkite
stambiai pjaustytus svogūnus, susmulkintą saliero stiebą, česnako skilteles bei
stambiai pjaustytą papriką. Pakepinkite viską kartu dar kelias minutes.
Užpilkite mėsą ir daržoves 400 ml vandens, uždenkite puodą ir troškinkite sriubą apie
15 minučių.
Į sriubą sudėkite prieskonius: kuminą, saldžiosios paprikos miltelius, aitriuosius
pipirus, druską, juoduosius pipirus. Paragaukite ir, nustatę reikiamą sūrumą ir
aštrumą, perkelkite sriubą į kokteilinę (jei naudojate rankinį trintuvą, palikite sriubą
puode). Sutrinkite sriubą iki pageidaujamos konsistencijos arba tiek, kad nesimatytų
plaukiojančių daržovių gabalų.
Į puodą sriubos sudėkite pupeles (aš dėjau su visu skardinėje esančiu skysčiu),
sumaišykite, pakaitinkite viską porą minučių.
Įdėkite sriubą į dubenėlius, užberkite tarkuoto sūrio ir petražolių. Tinka patiekti su
česnakine duonele.