Pozole – gardi meksikietiška sriuba
Ingredientų paruošimas:30 m
Gaminimas:3 h
Viso:3 h 30 m
Porcijos:6
Kuchnia:meksikiečių 🇲🇽
Patiekalas:pietūs vakarienė

Pozole – gardi meksikietiška sriuba

Evelina

  

Prieš kelerius šią sriubą pirmą kartą pabandžiau ir įsįmylėjau ne kur kitur, o Meksikoje. Pagaliau prisiruošiau pagaminti ją ir pati. Tiesa, nesugebėjau rasti baltųjų kukurūzų, kuriuos naudoja Meksikoje, bet man puikiai suėjo ir eiliniai konservuoti geltonieji. Pagal tekstūrą tikrai neprašausite vietoje jų panaudodami ir kokius avinžirnius. O visus reikiamus prieskonius rasite https://www.burtai.eu prieskonių parduotuvėje.

Jums reikės:

Patiekimui (pasirinktinai pagal pageidavimus):

  • kopūstų šiaudelių;
  • žaliųjų citrinų ketvirčių;
  • smulkiai pjaustytų baltųjų svogūnų;
  • avokado;
  • plonau pjaustytų ridikėlių;
  • tortlijų čipsų

Eiga:

  1. Aliejuje apkepkite kiaulieną su česnaku ir morka, kol gražiai paruduos.
  2. Apkepintą mėsą užpilkite 2,5 l vandens. Sudėkite prieskonius. Užvirkite.
  3. Ant mažos ugnies sriubą virkite apie 3 valandas. Virimo pabaigoje sudėkite naudojamus kukurūzus.
  4. Nuo sriubos paviršiaus pašalinkite riebalų perteklių.
  5. Patiekite su norimais priedais. Aš šios sriubos neįsivaizduoju be kalendros, ridikėlių ir žaliųjų citrtinų (laimų) sulčių.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Actekų sriuba su kepintomis kiaulienos odelėmis ir tortilijų traškučiais Actekų sriuba
Copycat „Čili picos“ čili troškinys ČILEKO čili
Jautienos čili Čili su jautiena
Raganų viralas „Menudo“ aka meksikietiška žarnokų sriuba „Menudo“