Čili yra labai įdomus Meksikos patiekalas, kuris yra žinomas dėl savo ypatingo tankumo, ryškumo ir įdomios išvaizdos, turintis begalę variacijų ir receptų. Vienu iš jų dalinuosi ir aš.
Jums reikės:
alyvuogių aliejaus;
1 kg maltos jautienos;
1 balto svogūno (supjaustyto);
2 šaukštų „Chipotle“ pastos;
3 smulkintų česnako skiltelių;
10 g tarkuoto imbiero;
1 a.š. maltų kmynų;
0,5 a.š. malto cinamono;
1,5 a.š. miltų;
1 L jautienos sultinio;
1 skardinės kapotų pomidorų;
1 a.š. kapoto raudonėlio;
cukraus
druskos;
pipirų;
jelapenų;
1 skardinės raudonų pupelių;
mėlynos bulvės;
mėlynos morkos;
oranžinės morkos
Eiga:
Įkaitinkite aliejų nedegiame inde, sudėkite maltą jautieną, paskrudinkite, paprieskoniuokite. Apskrudus išimkite iš puodo ir padėkite į šalį.
Į tą patį indą pilkite šiek tiek aliejaus, sudėkite oranžines morkas, svogūnus ir kepkite ant nedidelės ugnies, kol karamelizuosis.
Įmaišykite „Chipotle“ pastą, česnaką, imbierą, kmynus, cinamoną ir miltus su svogūnais. Viską virkite porą minučių.
Palaipsniui supilkite sultinį, visą laiką maišydami, kad jis taptų visiškai sumaišytas su kitais ingredientais.
Suberkite pomidorus, raudonėlį, jelapenus ir troškinkite apie 10 minučių.
Puodą užvirinkite ir lėtai troškinkite apie 1 valandą, kol suminkštės. Sudėkite pupeles ir, likus 15 minučių, uždenkite dangčiu.
Bulvių ir morkų traškučių gaminimas. Bulves ir morkas plonai supjaustykite, pamerkite bent 20 minučių šaltame vandenyje, nusausinkite ir kepkite atskirai 180 C temperatūroje iki traškumo.
Prieš patiekdami patiekalą b 8tinai jo paragaukite – gali trūkti cukraus, jei pomidorai buvo rūgštesni.
Patiekite su česnakine duona ir nepamirškite sūrio. Skanaus!
Beje, prie šio patiekalo taip pat puikiai tiktų kukurūzų salsa, graikiškas jogurtas ar nachos traškučiai.