Raganų viralas „Menudo“ aka meksikietiška žarnokų sriuba
Ingredientų paruošimas:20 m
Gaminimas:4 h
Viso:4 h 20 m
Porcijos:6
Kuchnia:meksikiečių 🇲🇽 Vaistas nuo pagirių
Patiekalas:pusryčiai pietūs vakarienė

Raganų viralas „Menudo“ aka meksikietiška žarnokų sriuba

Evelina

  

Man tokios sriubos nebaisios, bet daug kas pasakytų, kad sriuba skirta tik stipresniems skrandžiams. Kaip ironiška, kai ši sriuba ir yra iš skrandžio. Sako, kad ji valgoma per visokius special occasions, bet pati ją mačiau daugybėje pusryčių meniu, tad nepasakyčiau, kad ją dar vis laiko labai šventiška. Ją taipogi laiko vaistu nuo pagirių. O man Menudo – tikras karantino perlas su visais pribumbasais: žarnokai, skrandis, kanopos. Originalų receptą šiek tiek sulietuvinau ir supaprastinau, kad lengviau rastumėt viską, ko reikia eiliniame turguje ar kažkur prie galvijų rinkinių šunims.

Jums reikės:

  • jautienos kaulų rinkinio sriubai;
  • 2 kiaulės kanopų;
  • 1 kilogramo jaučio skrandžio, supjaustyto kąsnio dydžio gabaliukais;
  • 3 litrų vandens;
  • 2 lauro lapų;
  • 1 čili pipiro;
  • smulkiai supjaustytos svogūno galvos (reikia dalį palikti patiekimui);
  • 5 česnako skiltelių;
  • šaukštelio džiovintų raudonėlių (patiekimui);
  • vienos supjaustytos bulvės (dėl struktūros – meksikiečiai jos nenaudoja čia);
  • 2 laimų sulčių (tiks ir citrina);
  • druskos;
  • pipirų

Eiga:

  1. Kiaulės kanopas, jaučio kaulus ir skrandį dedame į didelį puodą ir užpilame jį vandeniu. Apverdame viską apie 10 minučių, nupilame vandenį ir sudedame jaučio ir kiaulės „detales“ atgal į puodą su švariu vandeniu (3 l), bulve, čili pipiru, svogūnu, česnaku bei lauro lapais.
  2. Viską verdame ilgai ir nuobodžiai žemoje temperatūroje apie 3–4 valandas. Jei reikia, įpilame daugiau vandens.
  3. Nuo kiaulės kanopų ir jautienos kaulų nuimame mėsą ir sudedame ją atgal į sriubą.
  4. Metas laimo sultims bei druskai su pipirais pagal skonį.
  5. Skaniausia valgyti kitą dieną, kaip visada. Patiekti su šiais pabarstukais: laimo skiltelė, smulkintas svogūnas, raudonėlis.

Dalinkitės su likimo draugais, gyvenančiais užsienyje:  

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Okroška, balta šaltsriubė iš Rusijos: kaip ją gaminti ir nenusivilti? Okroška
Paaštrinta okroška Paaštrinta Okroška
Žemaitiškas šmakalas Šmakalas
„Shoyu Ramen“ sriuba „Shoyu Ramen“