Aštriai rūgšti baltųjų grybų sriuba su vištiena
Ingredientų paruošimas:10 m
Gaminimas:15 m
Viso:25 m
Porcijos:2
Kuchnia:kinų 🇨🇳 Vaistas nuo pagirių
Patiekalas:pusryčiai pietūs vakarienė užkandis

Aštriai rūgšti baltųjų grybų sriuba su vištiena

Liudvikas Andriulis

 

Tai, žodžiu, yra ta garsioji Algirdo g. kiniečių baltų grybų aštriai rūgšti sriuba. Daugelis acto mylėtojų ją žino. Aš visiškai hooked ant jos, ir daugybę metų huntinau receptūrą. Azijoje jos nežino - čia kažkoks weird Algirdo g. concotion, kuris labai populiarus Lietuvoje.

Receptūra – labai paprasta išties, paslaptis tik baltuose pipiruose (white pepper), ant to visi failina. Plius cukraus ir acto santykis, kurį atskleisiu (beveik).

Acto tipas, jei klausit, visiškai nesvarbus, bandėm ir visokius kitaiskus ryžių – man rodos, jie kala paprasčiausią sodo įvairovės obuolių ir nesuka galvos. Accs yr accs. Jei nori „Kinų drožlės“ experience, gali užsilašint sezamo aliejaus. 1 litras serves two, lieka kiek skysčio.

Jums reikės:

  • baltųjų grybų;
  • baltų matų pipirų;
  • vištienos krūtinėlės;
  • sezamo aliejaus;
  • agurko

Eiga:

  1. Susipjaustai krūtinėlę sielą džiuginančio dydžio gabalėliais, užsivirini vieną litrą vandens, meti į verdantį vandenį (ne buljoną darom). Apverdi tą vištą, tas greitai, tai laiko negaišti - balto grybo gūžę užpili karštu vandeniu bliūde, palieki pampti.
  2. Tada esmė - išsigriebi vištos gabaliukus į bliūdelį ir į vandenį dedi acto ir cukraus. Aš skaičiuot labai nemoku, tai operatinu ant 1 litro. Aš nesu IKI GALO tikras, koks tikrasis santykis, bet įtariu, kad Algirdo kitaicai į litra kala 200 g cukraus ir 200 ml acto. Aš skaičiuot gal nemoku, bet šiaip nedurnas, tai pradedu nuo 100 ar 150 abiejų, ir tada ragauju. 150 dažniausiai mažai, visada reikia pridėti ir cukraus, ir acto - aš po valgomajį šaukštą tol, kol bus gerai. Manau, kad iki 200 prieinu.
  3. SVARBU - common mistake yra pamiršti druską. Pasisūdyt reikia iki acto ir druskos iki lygio, kuris tau normalus sriubai. O tai po to krušies ieškodamas, kodėl vis tas skonis ne toks, gal cukraus dar, gal acto - o reikėjo druskos. Kai skystis pasiekia rūgštumo ir saldumo kombinaciją, panašią į Algirdo g. daromą, eini ir susipjaustai karštame vandenyje išpampusį baltą grybą, pasikapoji agurkų, ir viską susidedi į lėkštę aka sriubos bliūdą.
  4. SVARBU - common mistake yra neužsivirinti paruošto cukraus/acto/vištos vandens, nes ingredientai šaltame bliūde atšaldo sriubą, jei ją pili drungną.
  5. Kai jau užpylei acto/cukraus skysčiu vištą, grybus ir agurkus, gali pradėti su baltais pipirais. White pepper yra mean shit, ir jis dar pritraukia, į pabaigą sriubos kala nevaikiškai - treat carefully. Aš dedu peilio galu tris ar keturis žirnio dydžio kupstelius, ir aš esu hardcore. Lietuviškas white pepper yra mažiau potent, nei belgiškas. Malamų Santa Maria nenaudoti. Reikia, kad būtų sumaltas į dulkes - nepamirštam, tikslas yra atkartoti Algirdo g. experience.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

„Caldo de Costilla“ – kolumbietiška jautienos sriuba Kolumbietiška sriuba
Žemaitiškas šmakalas Šmakalas
Paaštrinta okroška Paaštrinta Okroška
Okroška, balta šaltsriubė iš Rusijos: kaip ją gaminti ir nenusivilti? Okroška