Lašišos kepsniai tinginiams ir gaiviausios salotos pasaulyje per 30 minučių
Ingredientų paruošimas:5 m
Gaminimas:25 m
Viso:30 m
Porcijos:4
Kuchnia:Viduržemio jūros
Patiekalas:pietūs vakarienė

Lašišos kepsniai tinginiams ir gaiviausios salotos pasaulyje per 30 minučių

Simonas Indrašius

  

Pažįstu daug žmonių, kurie nemoka, negali arba nenori mokėti gaminti ir bijo pabandyti kažkokius fancy produktus virtuvėje, apsieidami su pusfabrikačiais arba šaldytais produktais. Bet noriu pakeisti jūsų nuomonę. Visų pirma, lašiša Lietuvoje nebėra joks fanciness, visų antra, gerus produktus galima pagaminti labai greitai ir be didelių papildomų žinių. Taigi, lašiša tinginiams! Kodėl tinginiams? Nes tai užims lygiai pusę valandos jūsų gyvenimo, o po vakarienės pirštus apsilaižys ir uošvienė, ir dar nekalbantis vaikas.

Jums reikės:

Kepsniams:

  • lašišos filė – 800-1000 g;
  • rudojo cukraus – 1 šaukšto;
  • druskos – 2 šaukštų;
  • citrinpipirių – 2 šaukštų;
  • grietinėlės 12 % - 200 ml;
  • citrinos – 1 vnt.

Salotoms:

  • gražgarsčių, mažųjų špinatų, sultenės (tinka visos lapinės salotos, bet būtinai palikčiau gražgarstes) – po saują žmogui;
  • smulkiavaisių pomidorų – po keletą vnt. žmogui;
  • pievagrybių – po 1 vnt.;
  • kietojo parmezano sūrio – 100 g.;
  • alyvuogių aliejaus – 50 ml;
  • sojos padažo – 20 ml;
  • pusės citrinos;
  • pipirų – pagal skonį;
  • mėgstamų žolelių – pagal skonį

Eiga:

  1. Lašišą susūdome su nurodytais ingredientais, uždengiam arba įvyniojame į foliją ar maistinę plėvelę ir paliekam per naktį. Tai užtrunka lygiai 3 minutes. ;)
  2. Kitą dieną lašišą dedame į folijos krepšelius (rekomenduoju storesnę arba dvigubą sluoksnį) ir pašaunam į 220 laipsnių įkaitintą orkaitę – 15-20 min. Teisingai! Tik tiek – lašišos perkepti nevalia!
  3. Kadangi lašiša jau pamarinuota iš vakar, nieko papildomo dėti nereikia – čia ir prasideda tinginystė. ;)
  4. Kol kepa kepsniai, suslaisinam pievagrybius, padalinam pomidoriukus per pusę, smulkiai supjaustome parmezano sūrį ir kartu su lapinėm daržovėm viską sumetam į dubenį.
  5. Padažui viską taip pat sumaišome ir traukiam lašišą – juk kaip tik praėjo 15 minučių!
  6. Pradarome krepšelius, uždedam citrinos skilteles ir užpilam grietinėlės į visus krepšelius po lygiai. Dedam atgal į orkaitę 5–10 minučių.
  7. Ištraukiam, pateikiam salotas dubenyje arba lėkštėje ir kiekvienas užsipila padažo pagal skonį. Lašišą pateikiame tame pačiame folijos krepšelyje arba ištraukiam ir likusį padažą užpilam ant viršaus. Vualia, jūsų vakarienė paruošta!

EKSTRA: Salotų padažo skoniui koreguoti, galima keisti produktų kiekius ir sudėti. Aš naudojau alyvuogių aliejų, truputį trumų, sojos padažo, baziliko, figų ir balzaminio acto džemo.

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Orkaitėje kepta lašišos filė Kepta lašiša
Tuno tartaras Tuno tartaras
Airiškas jūros gėrybių troškinys Airiškas chowder
Pigiai ir su nuliu pastangų nustebinsite svečius – egzotiškasis „ceviche“ su silke ar skumbre „Ceviche“ su skumbre