Airiškas jūros gėrybių troškinys
Ingredientų paruošimas:10 m
Gaminimas:40 m
Viso:50 m
Porcijos:4
Kuchnia:amerikiečių 🇺🇸 prancūzų 🇫🇷 airių 🇮🇪
Patiekalas:pietūs vakarienė

Airiškas jūros gėrybių troškinys

Eglė Sakalauskienė

Airijoj aš jau beveik 17 metų, tai Chauderio prisiragavus daug. Jo galima labai dažnam bare ar restorane gauti, kai svečiai klausia ką čia Airiško paragavus, tai visad rekomenduoju. Parduotuvėse taip pat visada yra Chowder mikso - gabaliukų kelių rūšių žuvies. Kai nuspręndžiau namie pasigaminti ir pradėjau googlinti, tai ne vieną receptą radau. Bet pagrindas visada žuvis + krevetės, bulvės, morkos, saliero kotai ir grietinėlė. Viename recepte tokį fyntą radau, tai dabar visada taip darau.

Jums reikės:

  • 300-350g žuvies ir jūros gėrybių. Svarbiausia - žuvis, bent vienos rūšies balta ir lašiša/upėtakis. Labai tinka keli gabaliukai rūkytos žuvies + krevetės. O kitokios gėrybės - troškinio pagerinimas (midijos ir pan.), bet neprivaloma.
  • 3 vidutinio dydžio bulvės (galima keisti į 2 bulves ir 1 pastarnoką);
  • 2 nedidelės morkos;
  • 4 didelį saliero kotai;
  • 0,5 svogūno;
  • pipirai;
  • druska;
  • petražolės;
  • krapai

Eiga:

  1. Bulves, morkas ir svogūną pjaustome ūkiškai, didesniais gabaliukais ir metame į 1L verdančio vandens. Verdam 20 min.
  2. Kol daržovės verda, iki vientisos košės sutriname saliero kotus. Čia tas “fyntas”, kuris padaro troškinį natūraliai kremiškai tirštą.
  3. Po 20 min. į verdančias daržovės sudedame saliero košę ir verdame apie 10 min. Pasūdome ir įberiame pipirų. Daržovės turi pilnai išvirti, bulvės gali net byrėti - sukuria papildomą švelnumą. Vandens turi likti tik tiek, kad vos apsemtų daržoves.
  4. Daržovėms išvirus sudedame gabaliukais pjaustytą žuvį ir jūros gėrybes, verdame 5-7 min.
  5. Tuomet pilame grietinėlę ir verdame dar 5 min.
  6. Išjungus kaitrą, įmetame kapotų krapų ir petražolių.
  7. Valgome su šilta bandele, o jei autentiškai - su soda kildinta duona.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Greitai pamarinuotas tunas Tuno tartaras
Marselio žvejų sriuba Žuvienė
Pusryčių sumuštiniai su lašiša ir pievagrybiais Vėlyvieji pusryčiai
Skumbrės chowder Skumbrės sriuba