Vienos picerijos trintą pievagrybių sriubą galima laikyti legendine. Lietuvoje turbūt nėra
labiau ikoniškos restoranų tinklo sriubos. Ją prisimena ir dievina visi. Kai buvau moksleivė ir
studentė, besitrankydama mieste, valgydavau išskirtinai tik šią sriubą ir daugiau nieko kito:
po pamokų, po paskaitų, prieš paskaitas, prieš kiną, po kino, po džinsų žemu liemeniu
įsigijimo kokioje Veromodoje. Namie, beje, ji gaunasi dar skanesnė. Vienintelė bėda –
niekada neplanuokit, kad šios sriubos liks rytdienos pietums. Taip nebūna. Ji pasibaigs šiandien, kad ir kiek pasigamintumėt.
Jums reikės:
500 g pievagrybių;
1 svogūno;
gabalo poro (naudojau tik baltą dalį, kad nesugadinčiau klasikinės rudai–pilkos
spalvos);
4 česnako skiltelių;
maždaug 2 sriubinių šaukštų sviesto;
1,5 šaukšto miltų;
250 ml vištienos arba grybų sultinio (aš naudojau natūralų vištienos, bet tokį
neblogai praskiestą vandeniu);
250 ml pieno;
100 ml grietinėlės;
skrudinto batono skrebučiams (patiekimui);
mėlynojo pelėsinio sūrio (patiekimui);
druskos;
pipirų
Eiga:
Į puodą sudėkite sviestą ir, kartu su juo, pasmulkintą česnaką, porą, svogūną ir
grybus.
Viską kelias minutes pakepinkite, sudėkite miltus ir gerai sumaišykite.
Į tą patį puodą supilkite sultinį ir pieną. Ant mažos ugnies virkite sriubą apie 20
minučių, kad šiek tiek sutirštėtų.
Kol verda sriuba, paruoškite skrebučius ir supjaustykite mėlynąjį sūrį kubeliais.
Į sriubą supilkite 100 ml grietinėlės ir kokteilinėje arba rankiniu trintuvu sutrinkite
sriubą iki beveik kreminės konsistencijos (idealu būtų, kad jaustųsi smulkūs grybų
gabaliukai kaip originaliame variante).
Sudėkite sriubą į dubenėlius ir patiekite su sūriu ir skrebučiais.