Čičinsko kepsniai – nostalgija dvelkiantis skanėstas iš Panevėžio
Ingredientų paruošimas:30 m
Gaminimas:40 m
Viso:1 h 10 m
Porcijos:4
Kuchnia:lietuvių 🇱🇹
Patiekalas:pietūs vakarienė

Čičinsko kepsniai – nostalgija dvelkiantis skanėstas iš Panevėžio

Evelina

  

Karantinas tapo savotišku vintažinių patiekalų renesansu. Vieni iš naujo atrado batoną su šlapenke, kiti nuėjo kiek toliau – iki Kuršėnų vyniotinio, o treti iš žuvies pirštelių ėmė statyti molekulinės gastronomijos pilis. Apie dešrelių aštuonkojus net nekalbėsiu – šį „kuchnių“ brendimo laikotarpį praėjo bene kiekvienas kuchnietis. Aš tuo tarpu išgyvenu nemirštančios gruzdinimo aliejuje klasikos etapą. Praeitą savaitę gaminau čeburekus, o šįkart siūlau išbandyti kai ką unikalesnio, mažiau nusibodusio ir labai labai panevėžietiško – garsiuosius Čičinsko kepsnius. Čičinsko kepsniai – tai bulvių tešla su mėsos įdaru. Kai kurie naudoja ir dešreles, bet faršo įdaras yra tikroji autentika. Galima naudoti jautieną, kiaulieną ar jų mišinį. Aš rekomenduoju išbandyti jautienos faršą (jei dar rastumėt brandinto…) su šalto rūkymo kiaulienos šonine. Čičinsko kepsniai su aštriais svogūnais

Jums reikės:

  • 5 nuskustų ir išvirtų bulvių;
  • 300 g jautienos faršo (ar kokį rasite šaldytuve);
  • 75 g šalto rūkymo šoninės (supjaustytos kubeliais);
  • 0,5 smulkiai pjaustyto svogūno;
  • kiaušinio;
  • druskos;
  • juodųjų pipirų;
  • šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių;
  • šaukštelio česnakų miltelių;
  • šaukšto bulvių krakmolo;
  • miltų (nenurodau kiekio, nes jų reikės ir tešlai, ir kočiojimui, tai turėkite pakankamai viskam);
  • aliejaus kepimui

Svogūnams:

  • 0,5 smulkiai pjaustyto svogūno;
  • smulkiai pjaustytų aitriųjų paprikų;
  • šaukštelio cukraus;
  • šaukštelio druskos;
  • 1 žaliosios citrinos sulčių

Eiga:

  1. Sutriname bulves, įberiame į jas bulvių krakmolą ir išmaišome. Mano tešla gavosi skystoka, tad į ją įbėriau miltų pagal poreikį.
  2. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiojame tešlą. Supjaustome ją ilgomis, bet gana siauromis (apie 3 cm), juostelėmis.
  3. Paruošiame mėsos įdarą. Sumaišome faršą su šonine, druska, pipirais, česnakų milteliais, paprikos milteliais, smulkiai pjaustytu svogūnu ir kiaušiniu. Suformuojame plonas dešreles.
  4. Dešreles apvyniojame tešlos juostelėmis ir kepame įkaitintame aliejuje iki lengvo rudumo. Aliejaus reikia tiek, kad kepsniai būtų apsemti iki pusės.
  5. Rekomenduoju Čičinsko kepsnius patiekti su aštriais svogūnais: sumaišykite, svogūnus, aitriąsias paprikas, cukrų, druską ir žaliųjų citrinų sultis. Toks pagardas labai tiks ir ant kitų mėsos patiekalų ar kiaušinienės.

Straipsnis skelbtas 15min.lt

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Užkepti švilpikai su faršu ir sūriu Švilpikai
Cepelinai Cepelinai
Bobausiai su smidrais ir olandišku padažu Bobausiai su smidrais
Žemaitiškas šmakalas Šmakalas