Ingredientų paruošimas: | 5 m |
Gaminimas: | 30 m |
Viso: | 35 m |
Porcijos: | 1 |
Kuchnia: | lietuvių 🇱🇹 Rytų Europos |
Patiekalas: | pusryčiai pietūs vakarienė |
Mano akimis, šios lėkštės turinys – super lietuviškas. Ir grikiai, ir silkė, ir kiaušas – visas gerai pažįstamas komplektas. O kas iš tiesų yra tie „lietuviški pusryčiai“? Kiaušinienė su šonine ir laiškiniais svogūnais bei juoda duona? „Vikipedija“ mini košes, kiaušinius ir sumuštekus.
Pastaba dėl silkės. Naudokite tiesiog kelis gabaliukus mėgstamos marinuotos silkės arba darykite kaip aš (daugiau nereikalingo vargo, bet jums spręsti). Tuo metu šaldytuve turėjau kupinos ašakų karštai rūkytos silkės, kurią nusprendžiau perdirbti, nes kitaip neįmanoma valgyt. Žiauriai erzino tie kaulai. Neveltui karštai rūkyta silkė – nedažnai sutinkama. Susmulkinau, išėmiau ašakas, įdėjau žalumynų ir šaukštelį majonezo. Sumaišiau ir gavosi visai gera silkės užtepėlė. Puikiai tiktų vieno kąsnio sumušiniams. O štai prie grikių mieliau įdėčiau tiesiog porą gabaliukų parduotuvinės silkės.