Ingredientų paruošimas: | 15 m |
Gaminimas: | 30 m |
Viso: | 45 m |
Porcijos: | 4 |
Kuchnia: | Rytų Europos |
Patiekalas: | pietūs vakarienė |
Štai ir dar vienas grikių receptas, kurio visiškai niekas manęs neprašė. Mano sienoje gražių grikių su avokadais ir lašišomis tikrai netrūksta, bet ar padoru šiuos prabangius valgius ragauti per apokalipsę?!
Juokauju, aišku. Bet kuriuo atveju, aš norėjau apokaliptinės autentikos, pagamintos iš lengvai gaunamų, pigių, ilgo galiojimo produktų. Todėl mano pasirinkimas – lašinių ir grikių šventas tandemas.
Sriubos pavidalu, nes bent jau mano aplinkoje, iš grikių gaminti sriubą yra visiškai neįprasta. Grikių košė pusryčiams – viskas OK, grikiai kaip garnyras – irgi, apkepti grikiai – taip juos paprastai ruošiu ir pati. Dar kokie nors grikių kotletai ar blyneliai kartais pasivaidena horizonte.
O štai mano mylimiausia, sriubinė, konsistencija, deja, liūdi visiškai pamiršta pasaulio. Atrodo, tik rusai kažkokią grikių sriubą mėgsta ruošt.
Visas ingredientų sąrašas yra labai lankstus – tiesiog naudokime į siūlomus panašius produktus. Tokius, kuriuos turime savo šaldytuve ar stalčiuose. Taigi badmetis – parduotuvėse nieko nėra. Net tualetinio pavalgius burną nusivalyt.
Nors ir pabrango kiauliena 20 centų, kiek man teko girdėti, leiskime sau šiek tiek prabangos ir sunkiuoju laikotarpiu.
Vakarienei šią sriubą valgiau su grietine, o pusryčiams su keptu kiaušiniu. Tokia sriubelė – geras pagrindas patiekalui bet kuriuo paros metu. Manau, mėgčiau ir kokią šlaunelę į ją įsimesti. Gal net apokaliptinę – rūkytą!
Straipsnis skelbtas 15min.lt