Keptuvėje gaminamas kugelio, bulvių košės ir bulvinio blyno hibridas su siurprizu viduje – jums reikės tik 4 ingredientų
Evelina
Esu didelė bulvių košės mėgėja, o ir mano skrandis žiuri į ją palankiai. Tuo tarpu tradiciniai bulviniai blynai, ypač tokie kaip Kėdainių – su mėsa, virškinasi itin sunkiai. Galbūt tai — psichologinė trauma po apsinuodijimo vaikystėje. Kas ten žino.
Šis patiekalas puikiai tiks tiems bulvių patiekalų mylėtojams, kurie neturi gerai įrengtos virtuvės: pakaks keptuvės, puodo, peilio, šakutės ir pjaustymo lentos. Jis taip pat – labai krantininis ir studentiškas, sudarytas iš keletos pigių ingredientų, kuriuos dauguma po ranka turime visada.
Jums reikės:
5 bulvių;
150 g kubeliais supjaustytos šoninės arba lašinių;
Užverdame ir pasūdome vandenį. Jame apie 15 minučių apverdame bulves. Kaip matote iš nuotraukos, pati bulves viriau tuo metu gaminamoje sriuboje. Skonio nepridavė. Pilnai išvirti bulvių nereikia, nes vėliau jas nulupsime ir tarkuosime burokine tarka. Tuo metu tarkos neturėjau (todėl aukščiau jos ir neminiu) ir naudojau tiesiog šakutę – visai neblogas sportas.
Kol verda bulvės, apkepame šoninę arba lašinius. Likusius taukus paliekame keptuvėje.
Nuluptas ir sutarkuotas buves sumaišome su dviem kiaušiniais, smulkintu svogūnu ir papildomai įdedame druskos, jei reikia. Nepamirškite, kad sūrumo dar gausite iš spirgučių.
Įkatiname nuo spirgučių likusius taukus. Jei nusprendėte laikytis dietos ir naudoti šoninę be riebalo, dabar būsite priversti į keptuvę papildomai pilti aliejų.
Į keptuvę dedame sluoksnį bulvių – apie 2–3 cm. Ant jo – šoninę. Galiausiai – likusias bulves.
„Kugelį“ iš vienos pusės apkepame apie 5 minutes.
O dabar sunkioji dalis – apversti šitą karantino stebuklą. Aš naudojau dvi keptuves – mažą gilesnę ir didelę. Dėl jų mano bulvių pyragas įgavo tokią formą. Naudokite tiesiog lėkštę – vaizdas gausis panašus į ispaniško omleto su bulvėmis. Uždenkite keptuvę lėkšte, apverskite keptuvę aukštyn kojomis ir perkelkite viską į lėkštę. Iš lėkštės – atgal į keptuvę neapkepta puse. Kepkite, kol bulvės įgaus gražų įdegį.
Patiekite tiesiog be nieko. Jei vis tik į savo gyvenimą norite įnešti daugiau prabangos, ant viršaus uždėkite riebų šaukštą grietinės. Na, o jei tikrai esate aukštuomenė, patiekite su aristokratiškuoju grybų padažu (grybai, sviestas, svogūnas, grietinė).