Farširuotos bulvės – puodo neliko per vieną vakarą
Evelina
Idėja gaminti šį patiekalą kilo, kai mano draugas Markas Olekas feisbuke paskelbė savo farširuotų bulvių versiją. Begėdiškai nugvelbiau šią genialią idėją, kelis dalykus šiek tiek pakeičiau ir keliavau darbuotis prie puodų.
Toks patiekalas patiks visai šeimai, o įdarus galima keisti naudojant vis kitokį mėsos faršą, grybus, grikius, sojos mėsą ar net kokią varškę su mėtomis. Naudojau aštuonias nedideles bulves dviem asmenims, ir per vakarą puode liko tik viena bulvė, kurią abiem valgytojams jau turbūt buvo gėda ir čiupti.
Jums reikės:
8 nedidelių arba 5 didesnių bulvių;
apie 300 g jautienos ar kitos mėsos faršo (jei faršo per daug, sunaudosite jį mėsos kukuliams, kurie išvirs kartu visame puode);
1 tarkuotos morkos;
mėgstamų prieskoninių daržovių ir žalumynų: pvz., kalendrų, porų, svogūnų, česnakų, lauro lapų, čiobrelių ir kt.;
1 l sultinio;
tarkuoto sūrio arba sūrio griežinėliais (man užteko dviejų griežinėlių);
Faršą sumaišome su druska bei pipirais. Galima dar dėti ir smulkiai pjaustyto svogūno, bet aš šį žingsnį praleidau dėl itin bukų peilių toje kuchnioje, kurioje gaminau.
Kemšame bulves faršu. Iš likusio faršo padarome kukulius („galkas“).
Puodo apačioje sudedame tarkuotą morką bei mėgstamas prieskonines daržoves ir žalumynus. Ant jų sustatome bulves.
Toliau gražiai išdėliojame mėsos kukulius ir įmetame aitriosios paprikos (jei naudojame). Aš dar šiek tiek brokolių įmečiau. Nepakenks.
Viską užpilame sultiniu ir troškiname apie pusantros valandos ant mažos ugnies.
Baigiant troškintis, ant bulvių užmetame sūrio ir uždengiame puodą dar kelioms minutėms.
Galima patiekti su grietine ir šviežiais žalumynais, salotomis ar tiesiog be nieko.