Įmantresnių čeburekų receptas ir kaip dar pagaminti koldūnų ar picą kitai savaitei
Ingredientų paruošimas:45 m
Gaminimas:15 m
Viso:1 h
Porcijos:6
Kuchnia:Krymo totorių
Patiekalas:pietūs vakarienė

Įmantresnių čeburekų receptas ir kaip dar pagaminti koldūnų ar picą kitai savaitei

Evelina

  

Kaip viską suspėti – ir savaitės darbus nudirbti, ir nuotolinę vaiko edukaciją palaikyti, ir galiausiai „kuchnią“ su spintom sutvarkyti? Tiesiog savaitgalio popietę praleiskite begamindami naujai savaitei – lengvai saugomus ir šaldomus patiekalus kaip koldūnai ir čeburekai.

Nors ir viską spėju, sugalvojau vieną dieną ir aš pasigaminti čeburekų – pagal savo skonį, su šiek tiek įmantresniais įdarais. Niekada nebuvau jų gaminusi (arba neprisimenu) – sakyčiau, kad visai nesudėtinga, bet tešlos lipdymo gabumais, deja, manęs dievai neapdovanojo. Gal jums pavyks gražiau. Abu įdarai išėjo puikūs.

O smagiausia dalis ta, kad gamindama čeburekus, netyčia prisigaminau maisto kelioms dienoms į priekį. Iš tos pačios čeburekų tešlos ir įdarų taip pat suklijavau koldūnus ir netgi picą. Žemiau pasidalinsiu čeburekų su dviem įdarais receptu, o jei papildomai norite picų ir koldūnų, tiesiog atitinkamai iškočiokite tą pačią tešlą. Jei faršo įsigysite daugiau, dar ir skanių kotletų prisikepsite iš žemiau aprašytų mėsos mišinių.

Jums reikės:

Tešlai:

  • 500 g miltų;
  • 350 ml vandens;
  • 3 šaukštų aliejaus;
  • žiupsnelio druskos

Jautienos įdarui:

  • 250 g jautienos faršo (galite maišyti su kiauliena);
  • ryšulėlio krapų, susmulkintų;
  • pusės didelio svogūno, sutarkuoto;
  • druskos;
  • pipirų

Vištienos įdarui:

  • 200 g vištienos faršo;
  • 50 g tarkuoto sūrio;
  • pusės svogūno, sutarkuoto;
  • saujos susmulkintų grybų (naudojau ruduosius pievagrybius, kuriuos dar ir apkepiau);
  • susmulkintų bazilikų

Taip pat reikės:

  • 500 ml aliejaus kepimui;
  • natūralaus vištienos sultinio patiekimui

Eiga

  1. Pirmiausia teks paruošti tešlą: į šiltą vandenį įpilkite aliejų ir druską. Lėtai pilkite gautą skystį į miltus ir sumaišykite viską iki vientisos masės. Minkyti reikės apie 10 minučių.
  2. Išmaišykite įdarų ingredientus. Noriu atkreipti dėmesį, kad surašytas tešlos kiekis skirtas būtent dviem faršams.
  3. Paimkite šiek tiek tešlos ir ant miltuoto stalo iškočiokite ploną blyną. Įdėkite į blyną įdaro ir sulenkite per pusę. Šonus suspauskite šakute arba kokiomis nors įmantriomis kvarbatkomis (aš tokių nemoku).
  4. Čeburekus kepkite gerai įkaitintame aliejuje.

Straipsnis skelbtas 15min.lt

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Viščiukas tabaka kitaip Viščiukas tabaka
Karščiausias šuo su geriausiomis bulvytėmis: svogūnai ir agurkėliai nenukris ant palto! Dešrainis
Tacos su jaučio žandais (barbacoa) Tacos su jaučio žandais
Okroška, balta šaltsriubė iš Rusijos: kaip ją gaminti ir nenusivilti? Okroška