Tacos su jaučio žandais (barbacoa)
Ingredientų paruošimas:10 m
Gaminimas:5 h
Viso:5 h 10 m
Porcijos:6
Kuchnia:meksikiečių 🇲🇽
Patiekalas:pietūs vakarienė

Tacos su jaučio žandais (barbacoa)

Evelina

  

Šis patiekalas praktiškai paruoš pats save. Supili sultinį, užlieji juo mėsą ir palieki lėtai troškintis. Į tradicinę meksikietišką barbacoa įeina daugumoje virtuvių aptinkami prieskoniai, tad nusiprikti reikės tik pačią mėsą ir kelis papildomus priedus. Viską dėjau iš akies, tad tikslių skaičių nerašysiu. Kiekvieno prieskonio dėkit kažkur po šaukštą. O jei pritrūks skysčio ir mėsa nebus apsemta, tiesiog papildomai įpilkit vandens.

Jums reikės:

Eiga:

  1. Gerai būtų mėsą pradžioje šiek tiek apskrudinti, bet pati naudojau šaldytą mėsą, kurią mečiau tiesiai į puodą su jautienos sultiniu. Puodelį sultinio išsaugokit kitam žingsniui.
  2. Visus prieskonius (įskaitant česnaką ir chipotle) ir puodelį sultinio sutriname kokteilinėje. Supilame į puodą su mėsa. Taip ant žemos ugnies troškiname mėsą apie penkias valandas. Galima ir ilgiau!
  3. Tortilijas paruošiame pagal pakelio nurodymus. Mėsą sumaišome su salsa taquera. Dėliojame: pašildytos pakepintos pupelės, mėsa, avokadų padažas. Viską pagardiname žaliųjų citrinų sultimis.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Copycat „Čili picos“ čili troškinys ČILEKO čili
Raganų viralas „Menudo“ aka meksikietiška žarnokų sriuba „Menudo“
Actekų sriuba su kepintomis kiaulienos odelėmis ir tortilijų traškučiais Actekų sriuba
Jautienos čili Čili su jautiena