Kiaulienos nugarinės kepsniai užkepti marinuotais agurkeliais ir sūriu
Rimgailė Ramanauskaitė
Pragare yra speciali vieta tiems, kas nemėgsta marinuotų agurkėlių ir gardžiai išlydyto, kramtoškę primenančio, sūrio.
Jums reikės:
- 5 kiaulienos nugarinės pjausniai;
- 0,5 šaukštelio pipirų;
- 0,5 šaukštelio druskos;
- 0,5 šaukštelio džiovinto baziliko;
- 2 skiltelės česnako;
- šaukšto aliejaus;
Užtepėlei ant kepsnių:
- 125 g mėgstamiausio sūrio;
- 6–7 marinuoti agurkai (galima dėti ir daugiau);
- žiubsnelis druskos;
- žiubsnelis juodųjų pipirų;
- 2 šaukštai majonezo;
- 1 šaukštas agurkų marinato
Eiga:
- Mėsą išmušti.
- Sumaišyti prieskonius, česnaką, aliejų į vieną mišinį.
- Ant kiekvieno išmušto pjausnio dėti po truputį prieskonių mišinio ir gerai įtrinti. Atidėti į šalį, kad pasimarinuotų.
- Sūrį ir agurkus sutarkuoti per smulkią tarką. Dėti majonezą, pipirus ir druską, gerai išmaišyti.
- Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, dėti kepsnius.
- Įkaitinti orkaitę iki 180°C .
- Paskirstome paruoštą mišinį ant kiekvieno kepsnio ir sulyginame.
- Šaunam į orkaitę 180°C 25–30 min, kol sūris gražiai paruduos.
Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:
Šaltiena
Farširuotos bulvės
Kepti cepelinai
Voveraičių receptai