Kiaulienos nugarinės kepsniai užkepti marinuotais agurkeliais ir sūriu
Ingredientų paruošimas:20 m
Gaminimas:20 m
Viso:40 m
Porcijos:5
Kuchnia:Rytų Europos
Patiekalas:pietūs vakarienė

Kiaulienos nugarinės kepsniai užkepti marinuotais agurkeliais ir sūriu

Rimgailė Ramanauskaitė

 

Pragare yra speciali vieta tiems, kas nemėgsta marinuotų agurkėlių ir gardžiai išlydyto, kramtoškę primenančio, sūrio.

Jums reikės:

  • 5 kiaulienos nugarinės pjausniai;
  • 0,5 šaukštelio pipirų;
  • 0,5 šaukštelio druskos;
  • 0,5 šaukštelio džiovinto baziliko;
  • 2 skiltelės česnako;
  • šaukšto aliejaus;

Užtepėlei ant kepsnių:

  • 125 g mėgstamiausio sūrio;
  • 6–7 marinuoti agurkai (galima dėti ir daugiau);
  • žiubsnelis druskos;
  • žiubsnelis juodųjų pipirų;
  • 2 šaukštai majonezo;
  • 1 šaukštas agurkų marinato 

Eiga:

  1. Mėsą išmušti.
  2. Sumaišyti prieskonius, česnaką, aliejų į vieną mišinį.
  3. Ant kiekvieno išmušto pjausnio dėti po truputį prieskonių mišinio ir gerai įtrinti. Atidėti į šalį, kad pasimarinuotų.
  4. Sūrį ir agurkus sutarkuoti per smulkią tarką. Dėti majonezą, pipirus ir druską, gerai išmaišyti. 
  5. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, dėti kepsnius.
  6. Įkaitinti orkaitę iki 180°C .
  7. Paskirstome paruoštą mišinį ant kiekvieno kepsnio ir sulyginame.
  8. Šaunam į orkaitę 180°C 25–30 min, kol sūris gražiai paruduos.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Į verslo susitikimą – su kiaulės kanopomis: vintažinės šaltienos receptas Šaltiena
Farširuotos bulvės – puodo neliko per vieną vakarą Farširuotos bulvės
Orkaitėje keptų „princesių cepelinų“ receptas: išbandykite! Kepti cepelinai
Voveraitės pusryčiams, pietums ir vakarienei: trys paprasti receptai Voveraičių receptai