Cukinijų spurgos
Margarita
Minkštos viduje, traškios įšorėje, pilnos skonio. Tokios yra šios cukinijų spurgos su žolelėmis bei feta!
Jums reikės:
- 1kg cukinijos (valgomos dalies);
- 200 g fetos sūrio
- 3 česnako skiltelių;
- 2 a.š. druskos;
- 60 g šviežių žolelių (naudojau šviežių krapų, bazilikų ir mėtų lapelių miksą);
- 60 g svogūnų laiškų;
- 2 kiaušinių;
- 150 g miltų + 1 a.š. kepimo miltelių;
- aliejaus kepimui
Eiga:
- Cukiniją sutarkuojame ant burokinės tarkos.
- Įberiame druskos, gerai išmaišome, išminkome.
- Nuspaudžiame skystį. Dar kartą paminkome cukiniją ir nuspaudžiame likusį skystį, jei jis yra.
- Žoleles, česnaką ir svogūno laiškus smulkiai supjaustome.
- Į nuspaustą cukiniją dedame žoleles, česnaką, svogūno laiškus, smulkintą fetą. Išmaišome.
- Supilame 2 išplaktus kiaušinius ir išmaišome.
- Įberiame su kepimo milteliais išmaišytus miltus. Gerai išmaišome.
- Formuojame spurgas 2 šaukštais.
- Kepame įkaitintame aliejuje 5-6 minutes (aliejų įkaitinu ant maksimalios ugnies ir tuomet sumažinu iki vidutinės).
- Patiekiame su graikišku jogurtu, sumaišytu su česnaku ir žolelėmis ar kitu mėgiamu padažu.
Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:
Avinžirnių skanėstas
Tzaziki padažas
Arbūzo ir fetos salotos
Varškinės obuolių spurgos