Cukinijų spurgos
Ingredientų paruošimas:5 m
Gaminimas:20 m
Viso:25 m
Porcijos:5
Kuchnia:europiečių graikų 🇬🇷
Patiekalas:užkandis „starteris“

Cukinijų spurgos

Margarita

 

Minkštos viduje, traškios įšorėje, pilnos skonio. Tokios yra šios cukinijų spurgos su žolelėmis bei feta!

Jums reikės:

  • 1kg cukinijos (valgomos dalies);
  • 200 g fetos sūrio
  • 3 česnako skiltelių;
  • 2 a.š. druskos;
  • 60 g šviežių žolelių (naudojau šviežių krapų, bazilikų ir mėtų lapelių miksą);
  • 60 g svogūnų laiškų;
  • 2 kiaušinių;
  • 150 g miltų + 1 a.š. kepimo miltelių;
  • aliejaus kepimui

Eiga:

  1. Cukiniją sutarkuojame ant burokinės tarkos. 
  2. Įberiame druskos, gerai išmaišome, išminkome. 
  3. Nuspaudžiame skystį. Dar kartą paminkome cukiniją ir nuspaudžiame likusį skystį, jei jis yra. 
  4. Žoleles, česnaką ir svogūno laiškus smulkiai supjaustome. 
  5. Į nuspaustą cukiniją dedame žoleles, česnaką, svogūno laiškus, smulkintą fetą. Išmaišome. 
  6. Supilame 2 išplaktus kiaušinius ir išmaišome. 
  7. Įberiame su kepimo milteliais išmaišytus miltus. Gerai išmaišome. 
  8. Formuojame spurgas 2 šaukštais. 
  9. Kepame įkaitintame aliejuje 5-6 minutes (aliejų įkaitinu ant maksimalios ugnies ir tuomet sumažinu iki vidutinės). 
  10. Patiekiame su graikišku jogurtu, sumaišytu su česnaku ir žolelėmis ar kitu mėgiamu padažu. 
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Avinžirnių reikalas su slyvomis ir lazdynų riešutais Avinžirnių skanėstas
Jogurtinis Tzatziki padažas su raugintais agurkais Tzaziki padažas
Gaiviosios salotos su arbūzu ir feta Arbūzo ir fetos salotos
Varškinės obuolių spurgos Varškinės obuolių spurgos