Turimus sausainius rankomis sulaužyti į smulkius kvadratėlius.
Lėtoje ugnyje ištirpinti sviestą. Sudėti kakavą, kai kakava susijungs su sviestu ir truputį pavirs.
Pamaišant supilti kondensuotą pieną. Sumažinti ugnį ir maišyti, kol viskas taps vientisa blizgia mase.
Tada įberti cinamoną ir toliau maišyti mediniu šaukštu.
Išjungti ugnį, supilti konjaką arba romą ir su blenderiu labai gerai išplakti (gausis vientisa tiršta šokoladinė masė). Jeigu atrodys kad šokoladas per daug juodas, galima įpilti avižų pieno šlakelį ir toliau su blenderiu permaišyti, kad vėl taptų vientisa mase.
Tada šokolada sujungti su sausainiais.
Iškolti dubenį sviestiniu popieriumi ir visą masę gražiai suberti bei suslėgti turimu mediniu šaukstu. Svarbu, kad neliktų oro tarpu ir kad šokoladinės masės būtų pakankamai, kad visi sausainiai sočiai apsiveltų šokoladu.
Suslėgtą formą deti į saldilklį. Valgyti kitą dieną :)
P.S. Galima daryti riešutu sviesto įdara bei šokoladinį glaistą, o viršų pabarstyti sūdytais kapotais riešutais ar saulėgrąžom!