Mėlynojo pirmadienio sriuba
Ingredientų paruošimas:15 m
Porcijos:3
Kuchnia:lietuvių 🇱🇹 „Fusion“ Vaistas nuo pagirių
Patiekalas:„starteris“ pietūs

Mėlynojo pirmadienio sriuba

Evelina

  

Šiandien yra „Blue Monday“ – niūriausia metų diena, kai po Kalėdų baigėsi šaibos, oras sucks ir esame priaugę svorio. Man nenutiko nei vienas iš trijų, bet nu reikia vis tiek šitą dieną paminėti. Tai sugalvojau padaryti mėlynus šaltibarščius. Jie, deja, gavosi ne mėlyni, o pilkšvi ir liūdni kaip ir šita diena, nes neradau mėlynojo (raudonojo) kopūsto, kurį planavau naudot. Šiuo atveju spalva išspausta iš mėlynųjų svogūnų ir baklažanų skūros, nuvirtos vandenyje. Baklažano dalies recepte neminėsiu, nes skonio jis nepriduoda. Tiesiog pabandykite įtarkuoti mėlynojo kopūsto.

Jums reikės:

  • 1 l kefyro;
  • 1 smulkiai pjaustyto mėlynojo svogūno;
  • 0,5 smulkiai pjaustyto ilgavaisio agurko;
  • nedidelio ryšulėlio šviežių kalendrų (galite naudoti ir krapus);
  • ryšulėlio svogūnų laiškų;
  • 0,5 aitriosios paprikos (aš naudojau šviežią chalapos papriką);
  • druskos

Eiga:

  1. Stambiai susmulkiname kalendras, svogūnų laiškus ir aitriąją papriką. Su trupučiu vandens viską sublendiname.
  2. Į puodą sudedame mėlynąjį svogūną, agurką ir gautą žalią jovalą. Užpilame kefyru, sumaišome ir ragaujame. Skonis turėtų gautis gana aitrus. Jei reikia, švelninkite jį bulvėmis ar kiaušiniais.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Šaltibarščiai su pomidorais Pomidorbarščiai
Tradiciniai šaltibarščiai Šaltibarščiai
Geltoni šaltibarščiai Geltoni šaltibai
Veganiški šaltibarščiai Veganiški šaltibai