Šie šaltibarščiai nėra rūžavi ir juose nėra burokėlių (nei geltonų, nei kitokių). Tuoj sakysit, kad „uoj, čia ne šaltibarščiai, nes barštukų čia nerasta“. Nu ir sakykit, bet aš noriu, kad „Google“ paieška galvotų, kad čia yra geltoni šaltibai. Šie šaltibai – dar ir arabiško vaibo turi, kad tikrai sukeltų šaltibarščių policijai infarktą.
Jums reikės:
1 litro kefyro ar kito mėgstamo birzgalo šaltibarščiams;
žaliųjų aitriųjų pipirų (gali būti marinuotos chalapos);
svogūnų laiškų;
šaukšto acto;
ilgavaisio agurko;
šaukštelio „achiote (ar kito daikto, kuris paverčia maistą geltonu);
trupučio kumino;
trupučio česnakų miltelių;
trupučio maltos kalendros (gali būti ir šviežia);
druskos;
juodųjų pipirų;
virto kiaušinio patiekimui (nebūtina, bet atrodys labai gražiai geltoname fone);
bulvių patiekimui (nebūtina)
Eiga:
Aitriuosius pipirus, svogūnų laiškus ir agurką susmulkinam ir sumetam į puodą.
Sudedam visus prieskonius ir actą. Sumaišome su agurku ir žalumynais. Duodam pasirmarinuoti bent 10 minučių.
Viską užpilame kefyru. Patiekite iš karto arba palaikę šaldytuve.