Karantino kuchnia
Kirvio virtuvė
Storėkime!
Ⓥ
Ingredientų paruošimas:
10 m
Porcijos:
3
Kuchnia:
lietuvių 🇱🇹
Patiekalas:
pietūs
vakarienė
Tradiciniai šaltibarščiai
Eglė Sakalauskienė
Kas nežino šaltibarščių? Visi žino šaltibarščius, tam net ciela FB grupė paskirta.
Jums reikės:
1 litro kefyro;
2 vidutinio dydžio virti burokėliai;
0,5 agurko;
1 virtas kiaušinis;
30 g svogūnų laiškų;
10g šviežių krapų;
1 valgomasis šaukštas šviežių citrinų sulčių;
žiupsnelis druskos
Eiga:
Virtą burokėlį sutarkuokite burokine tarka.
Agurkus ir kiaušinį supjaustykite mažais kubeliais.
Susmulkinkite svogūnus ir krapus, uždėkite ant jų žiupsnelį druskos ir švelniai patrinkite, kad svogūnų sultys ištirpintų druską.
Įdėkite viską į puodą, supilkite kefyru ir įpilkite citrinos sulčių.
Jeigu jūsų skoniui šaltibarščiai per tiršti, įpilkite šiek tiek virinto vandens arba įmeskite ledo kubelių.
Papuoškite smulkintais krapais.
Atskiroje lėkštėje patiekite su karštomis virtomis bulvėmis arba bulvių koše.
Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:
Mėlyni šaltibarščiai
Pomidorbarščiai
Veganiški šaltibai
Geltoni šaltibai