Velniop nueina aukštas menas,
Ir nebegalima liūdėt,
Kada pavasarį Kalvarkės
Raudonom braškėm pradeda kvepėt.
Taip ir buvo man savaitgalį apsilankius Kalvarijų turguje. Braškės, aišku, atvežtinės. Bet negalėjau atsispirt – taip viliojančiai jos žvilgėdamos kvepėjo, kojos pačios prekystaliop nuėjo. Ta proga #GastroHedonistas serviruoja braškėmis puoštą braškinį biskvitą su braškiniu kremu.
Torčiuką rekomenduoju palaikyti šaldytuve bent keletą valandų, kad kremas įsigertų į biskvitą. Na, bet čia jau nuo tamstų valios priklauso.
Jums reikės:
Braškių redukcijai:
500 g braškių;
2 v. š. cukraus;
25 ml citrinos sulčių;
Biskvitui:
125 g miltų;
1.5 v. š. kukurūzų krakmolo;
0.25 a. š. sodos;
100 g cukraus;
100 g sviesto;
1 vnt. kiaušinių;
30 ml pieno;
Kremui:
200 g kreminio sūrio;
30 g sviesto;
250 g cukraus pudros
Eiga:
Pradėsim nuo braškių redukcijos, mat jai reikės atvėsti. Nuskabom lapelius, nuplaunam ir sublenderiuojam. Įmaišom cukrų ir citrinos sultis. Padažiniame puodelyje verdam ant žemos kaitros ~15 minučių, kol nugaruos ir liks 2⁄3 pradinio kiekio. Atidedam, kad atvėstų.
Sausus tešlos ingredientus suberiam į dubenį ir išmaišom. Kitame dubenyje iki purumo išsukam sviestą ir cukrų. Įmaišome kiaušinį. Supilame braškių redukciją ir vėl gerai išmaišom. Supilam pieną, išmaišom. Paskutinis žingsnis – suberiam sausus ingredientus ir išmaišom iki vientisos masės. Ją supilame į sviestu išteptą kepimo formą ir kepam iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes (arba kol dantų krapštuką, baksteltą į biskvito vidurį, ištraukiam sausą). Biskvitą atvėsinam ir apvynioję storu siūlu perpjaunam pusiau.
Dubenyje suplakam kreminį sūrį ir sviestą iki vientisos masės, įmaišom likusią braškių redukciją, tada – cukrų.
Užtepam storą sluoksnį kremo ant vieno biskvito blyno, dengiam kitu blynu ir likusį kremą paskleidžiam ant viršaus bei šonų. Puošiam šviežiom braškėm ir voilà!