Braškinis biskvitas su braškiniu kremu
Ingredientų paruošimas:10 m
Gaminimas:50 m
Viso:1 h
Porcijos:8
Kuchnia:italų 🇮🇹 izraeliečių 🇮🇱
Patiekalas:desertas

Braškinis biskvitas su braškiniu kremu

GastroHedonistas

   

Velniop nueina aukštas menas, Ir nebegalima liūdėt, Kada pavasarį Kalvarkės Raudonom braškėm pradeda kvepėt.

Taip ir buvo man savaitgalį apsilankius Kalvarijų turguje. Braškės, aišku, atvežtinės. Bet negalėjau atsispirt – taip viliojančiai jos žvilgėdamos kvepėjo, kojos pačios prekystaliop nuėjo. Ta proga #GastroHedonistas serviruoja braškėmis puoštą braškinį biskvitą su braškiniu kremu.

Torčiuką rekomenduoju palaikyti šaldytuve bent keletą valandų, kad kremas įsigertų į biskvitą. Na, bet čia jau nuo tamstų valios priklauso.

Jums reikės:

Braškių redukcijai:

  • 500 g braškių;
  • 2 v. š. cukraus;
  • 25 ml citrinos sulčių;

Biskvitui:

  • 125 g miltų;
  • 1.5 v. š. kukurūzų krakmolo;
  • 0.25 a. š. sodos;
  • 100 g cukraus;
  • 100 g sviesto;
  • 1 vnt. kiaušinių;
  • 30 ml pieno;

Kremui:

  • 200 g kreminio sūrio;
  • 30 g sviesto;
  • 250 g cukraus pudros

Eiga:

  1. Pradėsim nuo braškių redukcijos, mat jai reikės atvėsti. Nuskabom lapelius, nuplaunam ir sublenderiuojam. Įmaišom cukrų ir citrinos sultis. Padažiniame puodelyje verdam ant žemos kaitros ~15 minučių, kol nugaruos ir liks 23 pradinio kiekio. Atidedam, kad atvėstų.
  2. Sausus tešlos ingredientus suberiam į dubenį ir išmaišom. Kitame dubenyje iki purumo išsukam sviestą ir cukrų. Įmaišome kiaušinį. Supilame braškių redukciją ir vėl gerai išmaišom. Supilam pieną, išmaišom. Paskutinis žingsnis – suberiam sausus ingredientus ir išmaišom iki vientisos masės. Ją supilame į sviestu išteptą kepimo formą ir kepam iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes (arba kol dantų krapštuką, baksteltą į biskvito vidurį, ištraukiam sausą). Biskvitą atvėsinam ir apvynioję storu siūlu perpjaunam pusiau.
  3. Dubenyje suplakam kreminį sūrį ir sviestą iki vientisos masės, įmaišom likusią braškių redukciją, tada – cukrų.
  4. Užtepam storą sluoksnį kremo ant vieno biskvito blyno, dengiam kitu blynu ir likusį kremą paskleidžiam ant viršaus bei šonų. Puošiam šviežiom braškėm ir voilà!
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Salotos su burrata Burratos salotos
Pistacijų pesto Pistacijų pesto
Makaronai „Caccio e Peppe“ „Caccio e Peppe“
Daržovių piurė su keptu saliero gumbu, tofu ir portobello grybu Daržovių piurė