Kmynų gira
Ingredientų paruošimas:10 m
Porcijos:10
Kuchnia:Rytų Europos
Patiekalas:Gėrimai

Kmynų gira

Eglė Sakalauskienė

Visi žino duonos girą, bet tų girų iš tikro yra gyvas velnias. Mano teta prieš bulviakasį pridarydavo didžiulį bidoną kmynų giros.

Jums reikės:

  • 5 litrų vandens;
  • 0,5 kg cukraus;
  • 50g kmynų sėklų;
  • 25g sausų mielių;
  • 25g baltų razinų

Eiga:

  1. Užvirkite 5 litrus vandens.
  2. Suberkite kmynų sėklas ir cukrų. Leiskite jam atvėsti iki kambario temperatūros. Praktiškai, pasidarote saldžią kmynų arbatą.
  3. Ištirpinkite mieles pusėje puodelio vandens, įmaišykite į kmynų arbatą ir sudėkite razinas.
  4. Uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite kambario temperatūroje 24–48 valandas, kol atsiras „gazas“.
  5. Perkoškite girą per švarų audinį ir supilkite į butelius.
  6. Laikykite girą vėsioje vietoje ir suvartokite ją per savaitę.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Pomidorų su grietine kokteilis Kokteilis nuo pachmo
Kiaušiniškesnė ir traškesnė baltoji mišrainė Velykų stalui Balta mišrainė
Keptuvėje gaminamas kugelio, bulvių košės ir bulvinio blyno hibridas su siurprizu viduje – jums reikės tik 4 ingredientų Bulvių pyragas
Voveraitės pusryčiams, pietums ir vakarienei: trys paprasti receptai Voveraičių receptai