Kmynų gira
Ingredientų paruošimas:10 m
Porcijos:10
Kuchnia:Rytų Europos
Patiekalas:Gėrimai

Kmynų gira

Eglė Sakalauskienė

Visi žino duonos girą, bet tų girų iš tikro yra gyvas velnias. Mano teta prieš bulviakasį pridarydavo didžiulį bidoną kmynų giros.

Jums reikės:

  • 5 litrų vandens;
  • 0,5 kg cukraus;
  • 50g kmynų sėklų;
  • 25g sausų mielių;
  • 25g baltų razinų

Eiga:

  1. Užvirkite 5 litrus vandens.
  2. Suberkite kmynų sėklas ir cukrų. Leiskite jam atvėsti iki kambario temperatūros. Praktiškai, pasidarote saldžią kmynų arbatą.
  3. Ištirpinkite mieles pusėje puodelio vandens, įmaišykite į kmynų arbatą ir sudėkite razinas.
  4. Uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite kambario temperatūroje 24–48 valandas, kol atsiras „gazas“.
  5. Perkoškite girą per švarų audinį ir supilkite į butelius.
  6. Laikykite girą vėsioje vietoje ir suvartokite ją per savaitę.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Pomidorų su grietine kokteilis Kokteilis nuo pachmo
Apokaliptiniai grikiai su lašiniais Grikiai su lašiniais
Dietiškesni balandėliai su grikiais ir „tušonke“ Grikių balandėliai
Agurkėlius mėgsta ne tik nėščiosios. Šiupininio pyrago receptas Šiupininis pyragas