Kiaušiniškesnė ir traškesnė baltoji mišrainė Velykų stalui
Ingredientų paruošimas:30 m
Gaminimas:1 h
Viso:1 h 30 m
Porcijos:4
Kuchnia:vatnikų sovietų Rytų Europos
Patiekalas:„starteris“

Kiaušiniškesnė ir traškesnė baltoji mišrainė Velykų stalui

Evelina

  

Nežinau kaip jūs, bet aš šventinį stalą sunkiai įsivaizduoju be baltosios mišrainės. Jei neplanuojate jos ruošti per šias Velykas, pagaminkite ją po šventės – taip sunaudosite tuos šaltus kiaušinius, kurių tikrai niekas nenori valgyti. Kažkada esu kanibališkai sumaitinus juos balandžiams. Nedarykite to.

Kiek ne į temą, bet tuos nepageidaujamus kiaušus galite pavirti minutę, kol sušils, ir jie taps vėl kaip ką tik išvirti. Taip velykinius likučius sunaudosite pusryčiams.

Grįžtant prie mišrainės. Šią gaminti išbandžiau jau atsibodusio karantino metu su produktais, kuriuos tuo metu turėjau namuose. Abejoju, kad kada nors baltą mišrainę gaminsiu kitaip.

Man pavyko ja pasidalinti su dviem asmenimis – komisijos nuomonė sutapo: „Tai – geriausia balta mišrainė, kokią man teko ragauti.“ Negražu girtis, bet pritariu – ši versija iš tiesų turi ir daugiau skonio, ir smagesnę, traškesnę struktūrą.

Jums reikės:

  • 6 didelių bulvių, išvirtų su lupenomis ir nuluptų;
  • 2 virtų morkų;
  • 6 kietai virtų kiaušinių;
  • 4 marinuotų agurkų (pageidautina rūgštesnių);
  • reikės ir marinato;
  • 1 svogūno;
  • šaukšto aliejaus;
  • poros saujų apvirtų šaldytų žaliųjų žirnelių (taip, būtent, šaldytų. Tai metų atradimas);
  • smulkiais kubeliais supjaustyto vytinto arba rūkyto kumpio;
  • 4 šaukštų mėgstamo majonezo;
  • 0,5 šaukšto garstyčių;
  • druskos;
  • 1 šaukštelio cukraus;
  • šiek tiek juodųjų pipirų

Eiga:

  1. Bulves, morkas ir marinuotus agurkus supjaustome gana smulkiais kubeliais ir suberiame į didelį indą.
  2. Kiaušinius sutriname šakute arba bulvių košės smulkintuvu. Tokiu būdu ruošiant mišrainę, ji tampa „kiaušiniškesnė“. Suberiame kiaušinius į tą patį indą.
  3. Metas karamelizuoti svogūną. Iš pradžių supjaustome jį smulkiais kubeliais. Apkepiname aliejuje, kol taps permatomos spalvos. Įpilame kelis šaukštus agurkų marinato ir įberiame cukraus bei druskos. Suberiame kumpio gabaliukus. Mūsų tikslas – kad kumpis išsitroškintų ir taptų šlapenkės spalvos. Optinė apgaulė! Kepiname tol, kol išgaruos skystis. Dabar svogūnai keliauja į dubenį pagulėti su kitomis daržovėmis.
  4. Suberiame žaliuosius žirnelius ir sumaišome viską su majonezu bei garstyčiomis. Žalieji žirneliai atrodo žymiai patraukliau nei konservuoti, o taip pat pasižymi lengvu traškesiu. Patikriname, ar reikia daugiau druskos (aišku, kad reikia), ir įberiame šiek tiek juodųjų pipirų. Jei norime šventiškesnio vaizdo, mišrainę papuošiame putpelių kiaušiniais arba žalumynais.

Smagių jums Velykų! Pažadu, kad ši mišrainė užpildys karantino vienatvės sukeltą tuštumą.

Straipsnis skelbtas 15min.lt

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Voveraitės pusryčiams, pietums ir vakarienei: trys paprasti receptai Voveraičių receptai
Mėsa prancūziškai Mėsa prancūziškai
Paaštrinta okroška Paaštrinta Okroška
Farširuotos bulvės – puodo neliko per vieną vakarą Farširuotos bulvės