Krevetės su citrina ir česnaku
Evelina
Šiandien mama manęs paklausė kaip ruošiu krevetes, tai šį receptą užrašiau jai. Linkėjimai.
Jums reikės:
- 500 g krevečių (naudojau valandą ne šaldiklyje palaikytas šaldytas krevetes be galvų);
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
- 2 šaukštų sviesto;
- 1 citrinos sulčių;
- 3 skiltelių česnako;
- druskos;
- pipirų;
- 2 šaukštų balto vyno (nebūtina)
Eiga:
- Keptuvėje, vidutinėje temperatūroje, ištirpiname vieną šaukštą sviesto ir aliejų.
- Sudedame krevetes, česnaką, padruskiname bei papipiriname. Kepame jas kelias minutes. Kartais pavartome.
- Pašaliname keptuvę nuo ugnies ir į keptuvę sudedame likusį sviestą, citrinos sultis bei baltą vyną.
- Jei reikia, prieš patiekiant įvarome druskos papildomai ir užmetame kokios petruškos ant viršaus, kad gražiau būtų. Arba kalendros, mmm.
Dalinkitės su likimo draugais, gyvenančiais užsienyje:
Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:
Sūdyta lašiša
Gaspačas
Bulviniai blynai su silke
„Ceviche“ su skumbre