Karantino kuchnia
Kirvio virtuvė
Storėkime!
Ingredientų paruošimas:
5 m
Gaminimas:
10 m
Viso:
15 m
Porcijos:
4
Kuchnia:
ispanų 🇪🇸
Patiekalas:
„starteris“
pietūs
vakarienė
tapai
Krevetės su citrina ir česnaku
Evelina
Šiandien mama manęs paklausė kaip ruošiu krevetes, tai šį receptą užrašiau jai. Linkėjimai.
Jums reikės:
500 g krevečių (naudojau valandą ne šaldiklyje palaikytas šaldytas krevetes be galvų);
1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
2 šaukštų sviesto;
1 citrinos sulčių;
3 skiltelių česnako;
druskos;
pipirų;
2 šaukštų balto vyno (nebūtina)
Eiga:
Keptuvėje, vidutinėje temperatūroje, ištirpiname vieną šaukštą sviesto ir aliejų.
Sudedame krevetes, česnaką, padruskiname bei papipiriname. Kepame jas kelias minutes. Kartais pavartome.
Pašaliname keptuvę nuo ugnies ir į keptuvę sudedame likusį sviestą, citrinos sultis bei baltą vyną.
Jei reikia, prieš patiekiant įvarome druskos papildomai ir užmetame kokios petruškos ant viršaus, kad gražiau būtų. Arba kalendros, mmm.
Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:
Sumuštinis su čipsais
Gaspačas
„Patatas bravas“
„Ceviche“ su skumbre