Krevetės su citrina ir česnaku
Ingredientų paruošimas:5 m
Gaminimas:10 m
Viso:15 m
Porcijos:4
Kuchnia:ispanų 🇪🇸
Patiekalas:„starteris“ pietūs vakarienė tapai

Krevetės su citrina ir česnaku

Evelina

  

Šiandien mama manęs paklausė kaip ruošiu krevetes, tai šį receptą užrašiau jai. Linkėjimai.

Jums reikės:

  • 500 g krevečių (naudojau valandą ne šaldiklyje palaikytas šaldytas krevetes be galvų);
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
  • 2 šaukštų sviesto;
  • 1 citrinos sulčių;
  • 3 skiltelių česnako;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 2 šaukštų balto vyno (nebūtina)

Eiga:

  1. Keptuvėje, vidutinėje temperatūroje, ištirpiname vieną šaukštą sviesto ir aliejų.
  2. Sudedame krevetes, česnaką, padruskiname bei papipiriname. Kepame jas kelias minutes. Kartais pavartome.
  3. Pašaliname keptuvę nuo ugnies ir į keptuvę sudedame likusį sviestą, citrinos sultis bei baltą vyną.
  4. Jei reikia, prieš patiekiant įvarome druskos papildomai ir užmetame kokios petruškos ant viršaus, kad gražiau būtų. Arba kalendros, mmm.

Dalinkitės su likimo draugais, gyvenančiais užsienyje:    

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Burrata su ančiuviais Burratta su ančiuviais
„Gazpacho“ kaip iš tetrapako Ispanijoje, o ne ta nesąmonė, kuri primena kruvinas salotas su skrebučiais Gaspačas
Lašišos kepsniai tinginiams ir gaiviausios salotos pasaulyje per 30 minučių Lašišos kepsniai
Marselio žvejų sriuba Žuvienė