Pigiai ir su nuliu pastangų nustebinsite svečius – egzotiškasis „ceviche“ su silke ar skumbre
Ingredientų paruošimas:20 m
Gaminimas:10 m
Viso:30 m
Porcijos:2
Kuchnia:„Fusion“ perujiečių 🇵🇪
Patiekalas:„starteris“ pietūs

Pigiai ir su nuliu pastangų nustebinsite svečius – egzotiškasis „ceviche“ su silke ar skumbre

Evelina

  

„Ceviche“ yra turbūt paprasčiausias būdas sužavėti svečius savo gaminimo įgūdžiais įdedant praktiškai nulį pastangų. Kol restoranuose tai vis dar laikoma prabangiu užkandžiu, namuose truputį sulietuvintą variantą galit pasidaryt labai pigiai ir paprastai.

Kilęs iš Pietų Amerikos (gal Peru, gal Ekvadoro – ką ten sugaudysi dabar), ceviche dažniausiai patiekiamas kaip užkandis. Jo gaminimo principas labai paprastas – žalia žuvis smulkiai supjaustoma, užpilama citrusų sultimis (žaliosios citrinos arba įprastos citrinos), palaikoma kurį laiką vėsiai, pagardinama prieskoniais (dažniausiai – aštriais ir stipraus skonio), ir viskas. Valgoma su kokiu nors miltiniu produktu – tacos arba tortilijų čipsais. Jeigu ceviche norit valgyt vakarienei, rekomenduoju šalia pateikti avokadą, saldžią bulvę, salotų ar dar kažką, kas padarytų šitą reikalą kiek sotesnį.

Ceviche pliusas tas, kad galima naudoti iš esmės bet kokią žuvį. Ir – o dievai – ji net neturi būti šviežia, puikiai tiks ir sūdyta. Taip taip, turguje pirkta silkutė arba skumbrė čia puikiai suveiks – reikia tik sumažint druskos kiekį. Kadangi gamindama norėjau maksimaliai lietuviško skonio, agurką naudojau raugintą ir dar pridėjau ridikėlių. Ir kuo ne idealus Kūčių patiekalas?

Pasakau pagrindinį pliusą ir einu prie recepto: porcija nekainuoja vieno euro. Aha, perskaitėt teisingai. Jei rinksitės populiarius ingredientus vietoj, o ne medžiosit kokią šviežią egzotišką žuvelę, visus ingredientus rasit vietinėj krautuvėj už juokingą sumą. Žodžiu, kai norėsit pailsėt nuo kugelio, prisiminkit šitą receptą – nepasigailėsit, pažadu.

Jums reikės:

  • skumbrės (naudojau sūdytą; jei naudosit šviežią, didinkit druskos kiekį);
  • nedidelio svogūno;
  • citrinos;
  • rauginto agurko;
  • ridikėlio;
  • kalendros arba petražolių;
  • svogūnų laiškų;
  • nedidelio raudonojo svogūno;
  • druskos

Eiga:

  1. Visus ingredientus, išskyrus citriną ir svogūnų laiškus, smulkiai supjaustom, sumaišom ir sudedam į dubenį. Geriau rinktis plokščią, kad išeitų plonesnis sluoksnis.
  2. Ant viršaus užspaudžiam citrinos sultis. Spaudžiam tol, kol mūsų ceviche bus apsemtas.
  3. Apvyniojam maistine plėvele ir dedam į šaldytuvą. Palaikom pusvalandį, jei skubam, geriau, jei pavyksta valandą. Per naktį tikrai nereikia.
  4. Išgriebiam ceviche, dedam į dubenėlį, apibarstom smulkintais svogūnų laiškais. Aš šalia pridėjau čipsų. Draugai sakė, kad labai skanu, vienas net paprašė išsinešti į namus. Tai pabandykit ir jūs!

Straipsnis skelbtas 15min.lt

Dalinkitės su likimo draugais, gyvenančiais užsienyje:    

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Tuno tartaras Tuno tartaras
Nesakykite italams, bet lazanija su silke – tikras atradimas Lazanija su silke
Vištienos sriuba su agurkais ir stikliniais makaronais Vištienos sriuba
Žuvies ir jūrų gėrybių troškinys su rūkyta dešrele ir pankoliu Jūros gėrybių troškinys