Ingredientų paruošimas: | 20 m |
Gaminimas: | 10 m |
Viso: | 30 m |
Porcijos: | 2 |
Kuchnia: | „Fusion“ perujiečių 🇵🇪 |
Patiekalas: | „starteris“ pietūs |
„Ceviche“ yra turbūt paprasčiausias būdas sužavėti svečius savo gaminimo įgūdžiais įdedant praktiškai nulį pastangų. Kol restoranuose tai vis dar laikoma prabangiu užkandžiu, namuose truputį sulietuvintą variantą galit pasidaryt labai pigiai ir paprastai.
Kilęs iš Pietų Amerikos (gal Peru, gal Ekvadoro – ką ten sugaudysi dabar), ceviche dažniausiai patiekiamas kaip užkandis. Jo gaminimo principas labai paprastas – žalia žuvis smulkiai supjaustoma, užpilama citrusų sultimis (žaliosios citrinos arba įprastos citrinos), palaikoma kurį laiką vėsiai, pagardinama prieskoniais (dažniausiai – aštriais ir stipraus skonio), ir viskas. Valgoma su kokiu nors miltiniu produktu – tacos arba tortilijų čipsais. Jeigu ceviche norit valgyt vakarienei, rekomenduoju šalia pateikti avokadą, saldžią bulvę, salotų ar dar kažką, kas padarytų šitą reikalą kiek sotesnį.
Ceviche pliusas tas, kad galima naudoti iš esmės bet kokią žuvį. Ir – o dievai – ji net neturi būti šviežia, puikiai tiks ir sūdyta. Taip taip, turguje pirkta silkutė arba skumbrė čia puikiai suveiks – reikia tik sumažint druskos kiekį. Kadangi gamindama norėjau maksimaliai lietuviško skonio, agurką naudojau raugintą ir dar pridėjau ridikėlių. Ir kuo ne idealus Kūčių patiekalas?
Pasakau pagrindinį pliusą ir einu prie recepto: porcija nekainuoja vieno euro. Aha, perskaitėt teisingai. Jei rinksitės populiarius ingredientus vietoj, o ne medžiosit kokią šviežią egzotišką žuvelę, visus ingredientus rasit vietinėj krautuvėj už juokingą sumą. Žodžiu, kai norėsit pailsėt nuo kugelio, prisiminkit šitą receptą – nepasigailėsit, pažadu.
Straipsnis skelbtas 15min.lt